Lola's Box

Când te gândeşti la ceea ce a reprezentat impresionismul în artă, este imposibil să nu faci referire şi la Claude Monet. FREYWILLE, renumitul bijutier vienez specializat în email, a completat colecţia Homage à Claude Monet cu trei lucrări dedicate operelor semnate de celebrul pictor francez.

FREYWILLE Homage a Claude Monet, ambianţăInspiraţi de faimoasele opere ale artistului emblematic pentru perioada impresionismului, bijutierii FREYWILLE au reuşit să creeze o capodoperă artistică: colecţia Homage à Claude Monet a interpretat cele mai semnificative lucrări ale pictorului francez într-o manieră modernă şi a devenit una dintre cele mai apreciate colecţii ale casei austriece într-o perioadă foarte scurtă.

FREYWILLE Homage a Claude Monet, OrangerieÎncă o dată, artiştii FREYWILLE s-au inspirat din perioada impresionismului şi lucrările lui Monet, el însuşi un pionier al curentului, care a surprins lumea într-o manieră neobişnuită în pânzele sale. Prin pasiunea lor pentru detalii, bijutierii vienezi au creat trei designuri de o frumuseţe unică: Giverny, Honfleur şi Orangerie reînvie atmosfera impresionismului şi frumuseţea grădinilor înflorite din Normandia.

FREYWILLE Homage a Claude Monet, HonfleurNoul design Orangerie reprezintă o interpretare în cel mai pur curent impresionist a celebrelor tablouri cu nuferi pictate de Monet şi care împodobesc pereţi a două saloane în Muzeul Orangerie din Paris. Motivul distinctiv a fost executat în tuşe scurte, caracteristice pentru impresionism.

FREYWILLE Homage a Claude Monet, GivernyGiverny prezintă o scenă florală luminoasă, dar mai abstractă, cu irişi şi flori roz care dau impresia că plutesc prin iarba sălbatică, totul realizat cu tuşe lungi. Honfleur simbolizează omagiul adus interesului pe care artistul l-a acordat artei japoneze, cu nuanţe de roşu, portocaliu şi roz, dar şi crizanteme, un motiv recurent în lucrările lui Monet, cu contururi aurii care amintesc de un stil caligrafic mai oriental.

Nu ştiu ce părere aveţi voi despre FREYWILLE, dar mie îmi plac de mult şi cu greu mă abţin să nu-mi cumpăr ceva de la ei. Dar, pentru că se apropie ziua mea de naştere, cred că mă voi răsfăţa…

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.