Lola's Box

Dacă este noiembrie, este sezonul Black Friday. Şi cum concurenţa în comerţul online este acerbă, Fashion Days dă startul miercuri, 13 noiembrie, dis-de-dimineaţă. Urmează două zile cu reduceri care pot ajunge până la 80%. Pe locuri, fiţi gata…

Este pentru prima dată când Black Friday începe miercuri dimineaţă la Fashion Days. Pentru retailerul online, “vinerea neagră” reprezintă cel mai mare eveniment de sale al anului, iar startul de anul acesta va fi simultan pe site, şi pe aplicaţia mobilă. “Anul acesta estimăm că vom avea 600.000 de instalări ale aplicaţiei la momentul începerii Black Friday”, a spus Robert Berza, directorul general Fashion Days, când a prezentat planurile companiei pe care o conduce.

Fiecare avem ceva pe wishlist pentru Black Friday şi ne dorim ca noua achiziţie să ajungă la noi cât mai rapid posibil. Pentru aceasta, Fashion Days are obiective mai mult decât îndrăzneţe: se doreşte ca 40% dintre comenzi să fie predate curierilor până vineri dimineaţă. Pentru clienţii din Bucureşti şi Ilfov, aşteptarea poate dura şi mai puţin atunci când plata se face online, cu cardul: colete sunt livrate la easybox. “Se poate ca o comandă să fie plasată dimineaţa, la prima oră, iar până seara, la ora 17.00, să ajungă la easybox, aşteptând să fie ridicată de client”, mai spune Robert Berza. Ca idee, una din cinci comenzi este livrată prin această facilitate – în 2020 se va extinde şi în alte oraşe din ţară.

La ce să ne aşteptăm de Black Friday la Fashion Days? Ei bine, poate nu vă vine să credeţi, dar 85% din stoc – şi vor fi peste 1,5 milioane de produse de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii – va avea cele mai bune preţuri din an. Se anunţă reduceri care pot ajunge şi la 80% din preţul iniţial al produsului. Şi ca să vă faceţi o impresie, iată şi câteva exemple:

  • rochie cu imprimeu floral Ted Baker -47% (469,99 lei de la 879,99 lei);
  • rucsac Love Moschino -62% (379,99 lei de la 1.019,99 lei);
  • pantofi sport Fila Disruptor -50% (289,99 lei de la 579,99 lei);
  • bluză sport Levi’s -53% (189,99 lei de la 399,99 lei);
  • ghete U.S. Polo Assn. -69% (149,99 lei de la 489,99 lei).

“Black Friday este o adevărată vânătoare pentru cele mai bune oferte. Românii caută produse premium şi, în aceste zile, tot mai mulţi dintre ei şi le pot permite datorită discounturilor pe care le oferim”, a mai spus Robert. Faptul că acordăm tot mai multă atenţie calităţii în detrimentul cantităţii se vede şi în bugetul mediu alocat pentru Black Friday: o estimare pentru acest an vorbeşte de o sumă de 2.048 de lei, cu 100 de lei mai mult decât în 2018.

Şi dacă facem o comandă, ajunge la noi şi produsul nu ni se potriveşte? Robert Berza ne explică şi acest aspect: “Noi recomandă să se utilizeze cu încredere returul prin Poşta Română. Gândiţi-vă că oamenii aceia distribuie sute de mii de pensii şi o fac de mult timp. Aşa că se descurcă şi cu coletele de retur. Timp în care curierii sunt liberi să facă livrări, poate una nouă pentru tine”.

Ce trebuie să ştim pentru Black Friday

Cel mai mare eveniment de sale al anului la Fashion Days înseamnă şi un număr foarte mare de accesări ale platformei. Ca să ne fie mai uşor şi să prindem produsele dorite, iată ce ne recomandă specialiştii retailerului:

  1. Descărcaţi aplicaţia şi activaţi notificările pentru a afla startul şi a fi la curent cu noutăţile.
  2. Salvaţi produsele favorite în wishlist – de acolo le plasaţi mai rapid în coş.
  3. Salvaţi datele cardului şi plata online pentru finalizarea comenzii în timp record. PONT: la plata cu Mastercard, clienţii pot câştiga unul dintre cele 40 de vouchere cu o valoare de 1.000 de lei.
  4. Alegeţi opţiunile potrivite de livrare: oficii poştale, curier sau easybox.

Fun fact #1: Anul acesta, perioada Black Friday a fost dictată atât de timingul alegerilor, cât şi de cel al sărbătorilor de iarnă. “Aşa se explică de ce începem miercuri. Black Friday generează discuţii şi am vrut să evităm o ciocnire cu cele despre primul tur al alegerilor. Nici să nu ne intersectăm cu cele pentru finală dacă mergeam cu evenimentul spre finalul lunii. Apoi am ales 13 noiembrie şi pentru a putea asigura livrarea la timp a comenzilor. Mulţi cumpără acum pentru cadourile de Crăciun şi nimic nu e mai frustrant decât să nu primeşti comanda aceea. Noi puteam face Black Friday oricând, dar colegii de la logistică depind de programul curierilor.” – Robert Berza

Fun fact #2: În vacanţa de vară, în Bulgaria, ne-am dat seama că uitasem ceva acasă. Şi am întrebat la hotel de unde am putea găsi o variantă de backup. “Caută aplicaţia Fashion Days şi acolo găseşti orice vrei”, ne-a spus recepţionerul. Şi-a dat seama că vinde castraveţi grădinarului, pentru că i-am spus că întâi s-a deschis la noi. Acum, mă întreb: miercuri, 13 noiembrie, este Black Friday şi la ei? 😒 #BlackFridayepentrutine

Fun fact #3: Iată ce mai poţi găsi la Fashion Days de acest Black Friday: geci de iarnă de la 129,99 lei, bocanci de 139,99 lei, ceasuri de la 259,99 lei, Nike cu reducere de până la 50%, Trespass până la 80%, Liu Jo până la 60%, Love Moschino până la 65%, Levi’s până la 60% şi branduri în premieră precum s.Oliver, Marc Jacobs, GAP sau Replay.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.