Lola's Box

La început de iunie, într-o zi în care sărbătoream Ziua Copilului, am dat startul la garden party. Nu, nu noi, pentru că am interpretat rolul de oaspeţi la #FamilyandFriendBrunch. Gazde ne-au fost Chef Ovidiu şi AromaKitchen, cu meniuri slow food from farm to table.

De mic, Alex a fost atras de ideea de a sta prin bucătărie. Nu degeaba, pentru că îi place să fie un mic chef. De data aceasta a stat prin preajma lui Chef Ovidiu şi a pus întrebări multe – oh, aici nu-l întrece nimeni 😊 – despre meniul creativ şi interactiv. După ce burgerii şi pulled pork au fost gătite la foc încet pe grătar cu jar şi afumătoare, ne-am creat propriile wrap/burger. Fiecare după gusturi şi inspiraţi. Iar totul am asezonat cu salate şi sosuri create de Chef Ovidiu.

Iar una aşa festin nu se putea încheia cu un desert. Aşa că Alex şi prietenii lui au fost maeştri în pregătirea clătitelor. Că au preferat versiunea americană – celebrele pancakes supraetajate – sau cea clasică, micii masterchefs au ornat deserturile cu cremă de ciocolată de casă, banane şi sos de iaurt cu mentă şi miere. Sună bine, nu?

Cu ce ne-a delectat Chef Ovidiu papilele gustative? Meniul #FamilyandFriendsBrunch a inclus:

  • varietate de wraps sărate şi dulci, cu legume, pui, sosuri proaspete de humus, salate, iaurt şi multe mirodenii;
  • sosuri semnătură fresh pentru burgerii americani:
  1. North Carolina Gold – sos de muştar şi miere;
  2. South Carolina BBQ – sos de piper şi oţet de cidru;
  3. Kansas Sauce – sos aromatizat;
  4. Jack Daniel’s Sauce – Chefs Special Secret;

  • burger bites din carne de vită premium Red Angus, pregătiţi la grătar cu fum, cu chifle de casă din faină bio şi varietate de salate;
  • pulled pork şi coaste pregătite la grătar cu fum, cu chifle de casă şi murături asortate;
  • cartofi noi cu rozmarin şi sosurile fresh delicioase ale chef-ului.

Brunchul estival a fost prima apariţie a lui Chef Ovidiu în cadrul proiectelor Aroma Kitchen de educaţie a gustului prin evenimente gourmet multisenzoriale. Şi dacă ai vreo îndoială asupra talentelor sale culinare, ţine cont că Ovidiu a câştigat două premii la Burger Fest: cel mai bun burger de peşte şi cel mai bun burger de vită.

Parteneri

Meşteşugari de Gusturi (producător de carne de vită şi
mezeluri artizanale) – burgeri de vită premium Red Angust, porc, coaste
Nasul Roşu (fermă ecologică) – salate, murături
Napolact
Terra Natura (făină bio)
Apiland
Crama Gramma
Aqua Carpatica

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.