Lola's Box

Se spune că o femeie nu are niciodată suficiente încălţări. Şi trebuie să recunosc că aşa sunt şi eu şi, pentru că a venit frigul, am găsit motiv să cercetez piaţa pentru o pereche de cizme. Iar drumurile m-au dus într-un magazin nou, Tamaris, de a cărui existenţă trebuie să recunosc că nu ştiam. Şi ne-am îndrăgostit reciproc.

Tamaris, colecţie AW 2014Niciodată nu am ascuns faptul că toamna, de pe când gradele nu mai au suficientă putere să urce în termometre, nu este anotimpul meu favorit, iar iarna o detest de-a dreptul. Pur şi simplu, relaţia antagonică dintre mine şi frig este dusă la extrem. Fac tot posibilul să-mi fie cald, în special la mâini şi la picioare, pentru că extremităţile sunt cele care “dictează” starea noastră de confort. Şi cum am de făcut multe drumuri, care mai presupun şi mers pe jos, am spus că vreau o pereche nouă de cizme sau botine, care să arate bine, să fie comode, să le pot asorta cu o ţinută office şi să ţină cald.

Tamaris, colecţie AW 2014Tamaris, colecţie AW 2014Deşi am bătut multe magazine, oferta nu era pentru mine din două motive: fie aveau tocuri foarte înalte, fie erau pentru femeie de vârsta… soacră-mii. Deja simţeam că mă lasă puterile, când mi-a atras atenţia o vitrină. Aproape instantaneu am aruncat o privire deasupra intrării, pentru a vedea numele magazinului: Tamaris. “E, cred că aici este de mine”, mi-am spus şi în secunda următoare eram deja înăuntru.

Balerini, pantofi cu toc mai mic sau mai mare, ghete, botine, cizme cu toc, înalte sau scurte. Nu cred că-ţi poţi dori un anumit tip de încălţăminte pe care să nu-l găseşti la ei. Iar dacă ai nevoie şi de vreun accesoriu sau de vreo geantă, atunci ai nimerit unde trebuie. Modelele şi culorile disponibile la Tamaris sunt gândite în aşa fel încât să fie combinaţia perfectă pentru perechea de încălţăminte aleasă.

This slideshow requires JavaScript.

Chiar dacă există mai multe pete de culoare în colecţia toamnă-iarnă 2014/2015, negrul este primordial, cu aceeaşi putere de seducţie ca întotdeauna. Fără îndoială, titlul de “must-have” al sezonului îl poartă cizmele lungi până deasupra genunchiului, care au un design nou, uşor sportiv la unele modele, cu tocuri joase şi detalii rock (catarame, lanţuri), dar şi culori care le conferă un aspect casual: velur negru, coniac sau maro-trabuc. Deşi se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte, vreau să vă spun că arată mult mai bine în realitate şi aş fi vrut să-mi cumpăr o pereche, doar că am renunţat la idee în ultimul moment.

This slideshow requires JavaScript.

Dacă vreţi funcţionalitate, atunci vă recomand ghetele sau bocancii înalţi până la gleznă, cu şireturi. Mi se par încălţările deopotrivă practice şi potrivite pentru vreme rece şi ploioasă – sau când cad “doar” câţiva fulgi de nea. Iar dacă eşti genul care adoptă un stil casual pentru confruntarea cu jungla urbană, acest gen de ghete îţi va da un aer “rough”. Sunt potriviţi pentru orice tip de jeans, ies în evidenţă prin şireturile colorate, iar materialele folosite sunt piele sau velur, în nuanţe de maro – eventual combinate cu albastru marin.

This slideshow requires JavaScript.

Dacă vorbim despre pantofi, atunci tendinţa sezonului este aceea de simplificare, dar apar elemente “extreme” precum tălpile mai groase, unele cu formă pătrată, uşor rotunjită. Atenţia îţi va fi atrasă de tocurile proeminent sculptate, pe care le regăseşti în special la ghetele până la gleznă. Formele sunt mult mai slim, încălţămintea este mulată pe picior şi este perfectă pentru o ţinută ce include jeans skinny.

Tamaris, AnneBotinele din piele pe care le-am ales sunt caracterizate de stil şi confort, cuvintele de ordine ale colecţiei Tamaris. Le am de doar o săptămână şi deja le-am transformat în “uniformă”, pentru că sunt extrem de comode. Într-una din zile s-a întâmplat să am de alergat de dimineaţă până seara târziu şi, spre surprinderea mea, nu m-au durut picioarele, nu a apărut acel sentiment de disconfort pe care toate îl cunoaştem. Deja aştept cu interes să apară colecţia primăvară-vară 2015.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Fall in love with Tamaris

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.