Când conduci, ai răspundere pentru viaţa ta şi a celor din jur. Când eşti şi părinte, ai o responsabilitate în plus prin prisma că cel mic este pasagerul tău cel mai important. Dar cât de responsabili la volan suntem fiecare dintre noi?

Dacă ai nedumeriri despre ce înseamnă să fii un părinte responsabil la volan, Academia Titi Aur a lansat un produs 100% românesc, dezvoltat de instructorii ATA. Pentru cine este interesat, cursul complet este disponibil la şcoala de condus defensiv şi pilotaj şi este susţinut de traineri specializaţi ai Academiei Titi Aur.

Cursul a început cu câteva informaţii teoretice despre condusul defensiv şi normele de siguranţă pentru copii – scaunele speciale destinate celor mici sunt desconsiderate de către şoferul român. Apoi, Laurenţiu Mandu a vorbit despre statisticile privind accidentele în România şi în UE – din păcate, este un capitol la care suntem campioni detaşaţi. Pot părea chestiuni pe care le ştie oricine, dar practica dovedeşte că nu este chiar aşa. În timp, instructorii au descoperit că şoferii utilizează practici periculoase de condus, poziţia la volan nu este întotdeauna cea potrivită, scaunele pentru copii sunt alese la întâmplare.

La fel de important au fost şi explicaţiile despre cum trebuie pregătită o deplasare cu maşina, cum se montează corect scaune pentru copii, la ce sunt expuşi copiii care nu sunt aşezaţi în scaune speciale – ori sunt poziţionaţi incorect. Nu au lipsit nici tehnicile de siguranţă pentru femeile însărcinate care şofează. Sub pretextul că sunt însărcinate, viitoarele mămici nu folosesc centura de siguranţă şi atunci sunt mai expuse la impact în caz de accident.

“Teoria ca teoria, dar practica ne omoară”, spune o vorbă românească. Aşa că partea a doua a cursului a avut ca scop conştientizarea riscului prin tehnici practice. Fiecare cursant a învăţat pe simulator ce să facă în caz de accident, cum să iasă dintr-o maşină răsturnată şi cum să scoată copilul, a testat impactul cu un obstacol fix la 15 km/h, viteza de reacţie şi montarea corectă a scaunului pentru copii. Nu trebuie să privim centura ca pe o obligaţie, ci ca pe un drept care poate să ne salveze viaţa.

Statistica e dură şi nu minte

  • În 2018, România a raportat 1.867 de decese cauzate de accidente rutiere, adică 5 persoane decedate în fiecare zi.
  • La nivel internaţional, 8 (OPT) copii nenăscuţi mor în accidente de maşină.
  • În Europa, peste 8.100 de copii au murit în accidente rutiere petrecute în ultimul deceniu.
  • Un copil care nu călătoreşte în dispozitiv special este de 7 (ŞAPTE) ori mai expus riscului de a fi vătămat în accidente rutiere.
  • La 64 km/h, corpul unui pasager din maşină cântăreşte, la impact, de 9 (NOUĂ) ori propria greutate. Rezultatul este spargerea organelor şi, implicit, hemoragie internă.
  • În caz de accident, impactul unui copil cu parbrizul este echivalent cu căderea de la etajul 3.

Obiectivul cursului este conştientizarea faptului că viaţa copiilor este în mâna părinţilor când sunt cu toţii în trafic şi că orice abatere le poate pune viaţa în pericol. Instructorii ATA îşi propun să îi ajute pe participanţi să îşi îmbunătăţească abilităţile de condus defensiv şi tehnicile de protejare a copiilor în timpul deplasării. Pentru Academia Titi Aur, un părinte prezent la curs înseamnă un copil salvat, iar pentru fiecare copil salvat ATA va planta un copac pentru a susţine viaţa pentru viaţă. Preţul cursului “Ghidul Părintelui Responsabil la Volan” este 550 de lei.

“Sunt convins că nici un părinte nu îi vrea răul copilului său, problema este că nu conştientizează riscul la care îşi expun copiii atunci când circulă cu maşina. Trebuie să înţelegem că maşina este o «armă» şi cel mai important lucru este să învăţăm să o controlăm pentru a evita să ajungem în situaţii de limită.” Titi Aur (de opt ori campion al României la raliuri)

Facebook Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.