Lola's Box

La doi ani de la prima mea întâlnire cu medicul estetician, am vrut să îndepărtez câteva semne ale trecerii timpului, aşa că am trecut la next level şi am încercat experienţa firelor Aptos. Iată povestea…

Vine un moment în viaţă când un simplu ritual de îngrijire a pielii nu te mai mulţumeşte pentru că… De pe la 40 de ani, semnele îmbătrânirii încep să fie vizibile: mai un rid în colţul ochiului, unul de expresie te enervează de nu mai poţi pentru că tu, în sufletul tău, te simţi ca la 25 de ani şi ai rămas undeva între clubăreală şi schimbat de scutece. OK, dar ce este de făcut atunci? Vrei, nu vrei, este momentul când apelezi la estetician.

Au trecut vreo doi ani de când am conştientizat că o întâlnire cu medicul estetician face bine fizicului şi psihicului. Bine, înţelesesem mai de mult, doar că tot găseam explicaţii – numai de mine înţelese – pentru a amâna acest moment. Aşadar, aveam 42 de ani când am apelat la binefacerile acidului hialuronic. Veneam după o perioadă în care slăbisem consistent, iar ridurile de expresie erau destul de pronunţate. Şi cum timpul nu iartă pe nimeni – este doar o iluzie în mintea noastră -, iată-mă la 44 de ani, pregătită să înving din nou gravitaţia. De data aceasta cu firele Aptos.

Scurtă istorie Aptos – cine, ce şi cum

Au trecut mai bine de două decenii de când a început istoria Aptos. În 1996, Dr. Marlen Sulamanidze a creat primul fir de lifting facial, lansând o revoluţie în domeniul esteticii medicale. Astfel, medicii au putut obţine efectul unei operaţii plastice, dar fără anestezie totală, fără incizii şi fără să necesite o perioadă lungă de recuperare.

Inovaţia Aptos pune accent pe cârligul firului de lifting care poate prinde şi fixa ţesutul. În acelaşi timp îl poate modela şi trage în orice fel îşi doreşte pacientul, pentru un rezultat complex şi natural. Astfel se explică şi designul special al acestor cârlige, fiind cel care poate oferi efectul scontat. Pentru faţă, diversele metode Aptos au fost create pentru a corecta sprâncenele, pomeţii, regiunea mentală, gâtul, şanţul nazolabial, şanţul zonei glabela (între sprâncene), ridurile din zona glabela, “laba gâştei”, ridurile frunţii, pleoapa superioară/inferioară, ridurile urechilor, gâtul, decolteul sau mâinile. Ţinând cont de structura pielii şi ce subcutanată, Aptos propune fire nano pentru întinerirea corpului. Acestea tratează zona braţelor, a abdomenului, a sânilor, a coapsei interioare şi a zonei de deasupra genunchiului. Mai multe detalii găsiţi aici.

Experienţa mea cu Aptos

Şi acum, după ce v-am spus cum stăm cu teoria, să trecem la practică şi să vă spun cum a decurs experienţa mea cu firele Aptos. Minune – aşa aş caracteriza întreaga poveste într-un singur cuvânt. 😊 Dacă este să fiu sinceră până la capăt, trebuie să recunosc că am avut un moment de ezitare când am văzut ce presupune intervenţia. Nu ştiam cum să inventez o scuză şi să plec – nu sunt întotdeauna curajoasă. Dar acum mă felicit ca nu am luat această decizie, pentru că sunt mai mult decât mulţumită de rezultatul final, lucru confirmat şi de reacţiile pozitive din partea celor cu care m-am întâlnit de atunci.

Sub plasturi “se ascund” punctele prin care au fost introduse firele Aptos

Primul pas al intervenţiei este dezinfectarea feţei şi administrarea unor injecţii cu anestezic. Cu alte cuvinte, este o procedură în care tu eşti trează, iar totul ţine de nivelul de sensibilitate al fiecărei persoane. Daca nu eşti foarte sensibilă, nu simţi aproape nimic şi oricum se intervine cu anestezic la cel mai mic pâsâit din partea ta. Aşa că, după ce anestezicul şi-a făcut efectul, medicul a trecut la procedura propriu-zisă asupra conturului feţei mele. Am ales să “lucrez” această zonă pentru că gravitaţia îşi spunea cuvântul, iar fălcile mele erau mândre posesoare a două punguţe ca ale unui hamster. 😊 Puteam privi operaţia şi ca un pachet “2 în 1” pentru că eram corectat şi ridurile de expresie nazolabiale.

După 45 de minute, părăseam patul, iar rezultatele erau vizibile imediat. Deşi, cel mai bine s-au observat la două săptămâni de la intervenţie. Singurele semne de după aplicarea firelor au fost două vânătăi mici, aproape insesizabile – dacă nu te uitai cu atenţie la mine şi nu îţi arătam pe unde s-au introdus firele, nu ai fi remarcat nimic. Culmea este că semne mai evidente am avut după prima şedinţă de hialuronic, din urmă cu doi ani.

Ca la orice anestezie, şi aceasta îşi va pierde efectul la un moment dat. Ei bine, din acel moment, timp de vreo două zile ar fi bine să nu stai prin preajma prietenilor foarte glumeţi. Nu vei putea râde cu toată inima pentru că vei simţi că te ţin firele. Te vor încurca puţin şi la dormit în prima noapte, dar eu zic că merită cu vârf şi îndesat micul disconfort. Mai ales că, timp de un an, ai pielea întinsa şi frumoasă. Căci… Baba suferă la frumuseţe, nu-i aşa? 😉

PS: Fiind o intervenţie ce este expusă la mediul înconjurător – deh, nu putem trăi într-un glob de sticlă -, la final am primit şi o reţetă de tratament medicamentos, a.k.a. antibiotic, pentru cinci zile. Este o măsură de prevenţie pentru evitarea oricărei infecţii.

Facebook Comments

Related Posts

3 thoughts on “#triedandtested: chirurgie estetică cu fire APTOS

  1. Foarte misto se vede, ti-am zis eu ca esti o curajoasa. Eu nu m-am bagat, stii ca imi e frica de ace :))))

    1. Ai să râzi, dar când scriam articolul m-am gândit la tine şi la teama ta de ace. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.