Lola's Box

Cum ai descrie parfumeria în doar două cuvinte? Eu i-aş spune artă şi chimie, iar parfumurile casei Escentric Molecules reprezintă cea mai bună întruchipare a acestor faţete.

Parfumeria modernă a început cu sinteza primei molecule-aromă, în 1868. De atunci, descoperirea şi izolarea moleculelor noi au fost cele datorită cărora arta a fost dusă dincolo de limitele ei. Escentric Molecules îmbrăţişează această moştenire modernă, unde arta şi ştiinţa se contopesc. Având o abordare minimalistă, casa “excentrică” se concentrează pe o serie de molecule-aromă excepţionale – unele necunoscute în natură, altele identice – şi oferă două modalităţi de a explora alura fiecăreia.

Escentric Molecules - ambianţăParfumul Escentric din fiecare pereche se concentrează pe o moleculă-aromă excepţională. Celelalte ingrediente din formulă sunt alese să îmbunătăţească această moleculă-aromă, amplificându-i calităţile. Pe de altă parte, parfumul Molecule al fiecărei perechi are o abordare mai radicală, una care încalcă toate regulile parfumeriei. Nu conţine nici un alt ingredient parfumat cu excepţia moleculei-aromă, pură şi unică. Aceasta reprezintă parfumul în forma sa cea mai minimalistă şi mai puristă.

Parfumurile Escentric şi Molecule din fiecare serie se vând separat, fiind concepute să poată fi purtate atât de femei, cât şi de bărbaţi. Întreaga colecţie de parfumuri Escentric Molecules se găseşte în magazinele Beautik Haute Parfumerie sau online.

Escentric Molecules - ambianţăEscentric Molecules – parfumuri de nişă unice

Existenţa casei Escentric Molecules se datorează unei molecule-aromă care nu se regăseşte în natură. Iso E Super a fost creată în laborator, în 1973, şi a rămas necunoscută în afara lumii parfumurilor până la lansarea Escentic Molecules. Aceasta în ciuda faptului că prezenţa sa discretă pluteşte, în concentraţii relativ reduse, în fundalul multor parfumuri – atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

A fost suficientă o singură adulmecare a Iso E Super, iar în mintea lui Geza Schoen s-a realizat declicul. Parfumierul a început să experimenteze, să creeze parfumuri care conţineau Iso E Super în proporţii nemaiîntâlnite. Până când a folosit însăşi molecula-aroma în stare pură. Imediat ce a intrat într-un bar, a fost chestionat de o femeie cu privire la parfumul folosit. Ca urmare, Geza a creat două parfumuri ca omagiu adus atractivei necunoscute.

Escentric Molecules - gamăÎncă de la lansarea primului binom la Harvey Nichols, în aprilie 2006, Escentric Molecules a fost într-o continuă ascensiune. Este cel mai bine vândut brand de la Harvey Nichols. Când brandul a fost lansat în Australia, parfumurile s-au vândut în doar 48 de ore! Iar nume importante din showbizul mondial – precum Elton John, David Furnish, Kate Moss, Naomi Campbell, Mario Testino, Pet Shop Boys, Dita Von Teese, Mika sau Amy Winehouse – au devenit utilizatori devotaţi ai aromelor.

Escentric Molecules - Geza SchoenGeza Schoen – parfumierul rebel

În 2001, deziluzionat de cât de mult pune accent industria parfumurilor pe ideea de comercial, Geza Schoen îşi dă demisia de la H&R, producător de parfumuri din Paris, şi se mută la Londra. În capitala Angliei îi întâlneşte pe designerii Brian Kirkby şi Zowie Broach – creatorii mărcii fashion Boudicca -, cu care lucrează mai mulţi ani pentru a crea parfumul individual al acestora, Wode. În 2006, la Londra, el lansează Escentric Molecules, pe care deseori îl descrie ca fiind “brandul de parfumuri antiparfum”.

În 2009, “nasul” german lansează The Beautiful Mind Series, pentru care a colaborat cu femei remarcabile din diferite domenii creative pentru a realiza parfumuri dedicate puterii minţii feminine. De-a lungul carierei, Geza a colaborat la proiecte conceptuale precum Paper Passion, un parfum cu Steidl, Wallpaper* şi Karl Lagerfeld, dar şi cu artişti ca Wolfgang Georgsdorf, căruia i-a creat 64 de mirosuri pentru Smeller, un instrument olfactiv cu care spectatorii se pot juca, precum la un pian, pentru a face decoruri aromatice.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.