Lola's Box

Foto 3Jeanne Labib-Lamour. Giles Deacon. Esteban Cortazar. Peter Dundas. Vincent Darré. Giambattista Valli. Şi nu trebuie uitate Estrella Archs şi Lindsay Lohan. Toţi cei menţionaţi au trecut prin atelierul lui Emanuel Ungaro de când designerul italian şi-a anunţat retragerea în urmă cu 11 ani. Unii s-au descurcat mai bine, alţii au fost mai puţin inspiraţi, dar nimeni nu a stat prea mult sub tutela celebrului creator.

Din cauza tuturor acestor nume diferite care s-au perindat prin casa de modă, moştenirea Ungaro a devenit un pic şifonată; pentru cei care au nevoie de un curs intensiv, Ungaro a fost renumit – în zilele sale de glorie din anii ’80 – pentru creaţii feminine spectaculoase, care deseori includeau şi motive florale.

Foto 6În prezent, de numele italianului Fausto Puglisi – un reprezentant al noului val – se leagă speranţele casei de a reveni la strălucirea de odinioară. Datorită rochiilor îndrăzneţe pentru petreceri, acoperite cu printuri geometrice şi broderii în stil baroc, Puglisi pare alegerea cât se poate de logică pentru spectacol.

“Vreau să fiu un reprezentant fidel al stilului Ungaro, dar cu o abordare grafică”, a declarat Puglisi. “Nu este romantism, ci mai degrabă grafică.” În locul florilor, el a utilizat alte semnături Ungaro, precum bulinele şi imprimeurile leopard, dar şi o paletă strălucitoare – galben, albastru deschis, albastru regal – combinată cu negru şi ivoar. Unghiul clar al topurilor cu o singură mânecă şi fustele mini au părut mai apropiate de munca sa. Cel mai des, Ungaro era asociat cu ţinute bogate.

Foto 7Şi alte piese l-au adus aproape de genele mărcii, printre acestea numărându-se fustele foarte lungi, dar cu şliţuri mari care urcă pe coapse, şi bluze de mătase cu mâneci “aripi de liliac”. Cei mai mulţi specialişti au fost de acord că aceste fuste şi bluzoanele decupate cu care au fost combinate au reprezentat piesele centrale ale colecţiei. Poate că unele proporţii ale celorlalte creaţii au fost cam retro; pe de altă parte, pantalonii la care fiecare crac avea alt model au avut o grafică mult prea extravagantă.

Fără îndoială, lui Puglisi nu-i sunt suficiente câteva diferenţe pentru a se impune, dar este clar că are rădăcinile necesare pentru a reprezenta casa Ungaro.

sursa: style.com

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.