Lola's Box

Aţi avut vreodată ocazia să gătiţi în bucătăria unui restaurant, alături de maeştrii casei? Dacă nu, merită să încercaţi pentru că este o experienţă interesantă. Mai ales când prepari pentru prima dată o reţetă, în paralel cu bucătarul localului, cel care o ştie pe dinafară şi o poate executa şi cu ochii închişi.

Împreună cu Daniela Stancu (a.k.a. Dana Make-Up)
Împreună cu Daniela Stancu (a.k.a. Dana Make-Up)

Nu neg faptul că gătitul este unul dintre hobbyurile mele şi, oricând am ocazia, pun în aplicare ce am învăţat de-a lungul timpului. Ba chiar fac tot felul de experimente şi, din fericire, majoritatea au ieşit de milioane. Aşa că, atunci când am primit invitaţia de a prepara paella cu fructe de mare alături de unul dintre bucătarii La Rambla Cocina Española, am fost deopotrivă încântată şi emoţionată.

Ne duelăm în paella cu fructe de mare
Ne duelăm în paella cu fructe de mare

Pe lângă faptul că era prima dată când preparam paella, emoţiile au fost şi mai mari datorită faptului că avea aţintiţi asupra mea atât ochii vigilenţi ai bucătarului casei, cât şi pe cei ai prietenilor invitaţi la masă. “Anne, ai grijă ce faci, că vrem să iasă delicios” a fost doar una din încurajările pe care le-am primit din partea asistenţei. “Nu vă faceţi grijă. Dacă urmaţi paşii pe care îi fac eu, vor mânca cea mai gustoasă paella din viaţa lor” m-a liniştit bucătarul cu care mă duelam.

Arunc un ochi spre "concurenţă". Dacă face vreun truc şi eu nu-l ştiu?
Arunc un ochi spre “concurenţă”. Dacă face vreun truc şi eu nu-l ştiu?

Da, da! Aţi înţeles foarte bine. Nu am făcut singură paella cu fructe de mare, ci am fost într-un concurs “one to one” cu unul dintre bucătarii La Rambla Cocina Española. Din fericire, atmosfera relaxată din curtea interioară a localului – asemenea celei pe care o regăseşti la orice hacienda din Penisula Iberică – m-a făcut să trec peste emoţii. Fără să-mi dau seama, mânuiam cuţitul de a-i fi spus că fac aşa ceva de-o viaţă. Ingredientele se îmbinau cât se poate de cursiv în tava mare, iar aromele pluteau în aer şi te făceau să-ţi doreşti ca preparatul să fie gata cât mai repede.

Reţeta este aproape gata...
Reţeta este aproape gata…

Din când în când, curiozitatea îi făcea pe prieteni să vină să verifice cum decurg pregătirile în micuţa bucătărie de pe terasă. Când am spus un simplu “gata” şi am stins focul, m-am bucurat de aplauzele primite şi mi s-a luat o piatră de pe suflet. Trecusem cu bine proba, după cum mi-a spus bucătarul cu care mă “duelasem”. Dar, cu toate acestea, examenul cel dificil abia urma. Ce va spune gaşca atunci când va gusta? Ei bine, nu au spus prea multe, nu pentru că nu le-a plăcut, ci pentru că era delicios şi – îi scuzaţi – aveau puţină treabă cu farfuriile. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Dacă vreţi să vă bucuraţi de ultimele zile cu soare, să luaţi masa în oraş, într-o ambianţă foarte relaxantă, şi să încercaţi bucătăria spaniolă, atunci merită să faceţi o rezervare pentru duminică, 21 septembrie, la bufetul de orez de la La Rambla.

Pentru fotografii, mulţumirile mele merg către Andreea Filip, a.k.a. Dee’s Boudoir.

Iar acum vă urez "POFTĂ BUNĂ!"
Iar acum vă urez “POFTĂ BUNĂ!”
Facebook Comments

Related Posts

4 thoughts on “Duel cu paella în bucătăria La Rambla Cocina Española

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.