Lola's Box

Un singur gen de erou mai lipsea pentru ca formula Marvel să fie completă. Un tip mai ciudat, de-a dreptul “strange”, care pe deasupra să fie şi doctor în acest de situaţii mai altfel. De acum, studiourile de film l-au adus pe marile ecrane sub forma Doctor Strange, într-o interpretare sublimă a lui Benedict Cumberbatch.

Doctor Strange

Nu de puţine ori am auzit de vieţi care s-au schimbat radical în urma unui accident de maşină. Aşa este şi cea a doctorului Stephen Strange, victima unui incident îngrozitor în urma căruia nu mai poate să-şi folosească mâinile. Şi cum medicina tradiţională nu îi mai poate fi de ajutor, el porneşte în căutarea vindecării într-un loc improbabil. Speranţa îl poartă către o enclavă misterioasă, Kamar-Taj, acolo unde o întâlneşte pe The Ancient One (Tilda Swinton).

Christine Palmer (Rachel McAdams)
Christine Palmer (Rachel McAdams)

Doar că, pe lângă faptul că este un loc într-u tămăduire, Kamar-Taj se dovedeşte şi prima linie a luptei dusă împotriva forţelor întunecate, cele care vor să distrugă realitatea. Doar că Doctor Strange, cel care devenise posesorul unor puteri magice, are de făcut o alegere importantă. Să se întoarcă la averea lui şi statutul conferit de aceasta? Sau să se transforme într-un apărător al lumii? Nu de alta, dar devenise cel mai puternic vrăjitor din toate timpurile.

Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) & Mordo (Chiwetel Ejiofor)
Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) & Mordo (Chiwetel Ejiofor)

“Nu totul are sens. Nu totul trebuie să aibă sens.” Sunt doar două din învăţăturile pe care Stephen Strange le primeşte de la The Ancient One. Însă lecţia principală este că filmul, distribuit de Forum Film România în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos, este un supersucces de box office. Toate cele 14 producţii Marvel Cinematic Universe au debutat direct pe primul loc în box office, iar Doctor Strange se poate lăuda cu încasări de peste 300 de milioane de dolari la nivel mondial. Deloc “strange, nu? 🙂

Joaca de mentalistul, cu Vlad Grigorescu

Vlad Grigorescu

Am trecut de vârsta la care să cred că tot ce zboară se mănâncă. Aşa că mă las greu impresionat de filmele inspirate din benzi desenate. Chiar dacă acasă am un mic mare fan “Marvel superheroes”. 🙂 Însă ceea ce am văzut la Vlad Grigorescu, ca o avanpremieră la Doctor Strange, m-a făcut să privesc cu alţi ochi aceste trucuri.

Nu ştiu cum a reuşit, dar Vlad, pe care unii îl ştiţi de la “Românii au talent”, a reuşit să ghicească ce anume desenasem noi pe nişte cartoane albe. Şi nu doar să ghicească “picturile” noastre, ci ne-a spus şi cu ce culori am realizat desenele. Cum a făcut? Este un amănunt pe care nu l-am descifrat, dar ştiu că realitatea este plină de poveşti pe care trebuie să le crezi.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Doctor Strange, un film de văzut cu poveşti de crezut

  1. Tocmai l-am vazut zilele trecute, si mi-a placut extrem de mult! Asta in conditiile in care nu prea agreez filmele cu super-eroi, insa de data asta am facut o exceptie si nu am regretat 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.