Lola's Box

“Dacă vei face un produs superior, oamenii îl vor cumpăra.” Cuvintele fondatorului companiei Honda pot defini foarte bine succesul de care s-a bucurat Honda Civic în cei 45 de ani de istorie, una care a ajuns la a zecea generaţie, prezentă acum şi pe piaţa din România.

Honda se pregăteşte să sărbătorească 70 de ani de la fondarea companiei de către Soichiro Honda. În 1948, inginerul şi industriaşul japonez a luat decizia de a transforma compania producătoare de baterii pentru biciclete. Anii au trecut şi firma ce-i poartă numele a devenit o multinaţională de referinţă pe piaţa automobilelor şi motocicletelor. Iar 45 din cei 70 de ani de istorie Honda se confundă cu povestea emblematicului model Honda Civic.

“Nu trebuie să te naşti nobil sau bogat pentru a reuşi în viaţă”, spunea acelaşi Soichiro, iar Honda Civic este o dovadă vie a acestui principiu. La început, modelul era unul de clasă subcompactă, cu motor de 1.169 cmc, frâne cu discuri pe puntea faţă, scaune “scoică” acoperite cu vinilin reciclat, decoraţiuni din imitaţie de lemn, iar aerul condiţionat şi radio FM erau doar opţionale. Succesul modelului s-a datorat şi crizei petrolului din 1973, atunci când clienţii cerea automobile cu motoare foarte eficiente.

Apăsăm butonul “fast forward” şi facem un salt în timp până în 2016, atunci când a fost prezentată a zecea generaţie Honda Civic. De la începutul mileniului III, modelul nipon a făcut trecerea în clasa compactă, iar cea de-a zecea generaţie este bazată pe platforma compactă globală complet nouă pe care a prezentat-o Honda. Automobilul se prezintă cu un nou design fastback a exteriorului, în care montantul C se pierde în hayon. Partea frontală aduce şi ea o nouă filosofie de design, cu aripi cromate ce se extind spre exterior, deasupra farurilor.

Când pătrunzi în habitaclul noului Honda Civic, eşti imediat impresionat de schimbările majore de design. Spre deosebire de vitezometrul şi turometrul divizate pe două niveluri de care dispunea modelul anterior, noua generaţie consolidează aceste instrumente într-o interfaţă complet digitală, ce poate fi personalizată integral. Bordul include şi un monitor LCD de 7 inch (17,78 cm), poziţionat în câmpul vizual al şoferului.

“Avem încredere că este un model care va prinde foarte bine datorită designului inovator şi dotărilor performante. Obiectivul nostru pentru acest an este să vindem cel puţin 300 de unităţi.” – Ionuţ Lupu, director general Honda Trading România

Putere şi economie reprezintă principiul pe care se bazează cele două motoare turbo noi din echiparea Honda Civic. Clientul are de ales între propulsorul 1.5 VTEC TURBO (182 CP), disponibil pe ambele variante de caroserie, şi 1.0 VTEC TURBO (129 CP), existent doar la hatchback. Noile motorizări pot fi combinate cu transmisia manuală cu şase trepte sau cu cea automată CVT, o dezvoltare nouă.

În materie de siguranţă, noul Civic stabileşte noi standarde prin prezenţa unei suite de tehnologii înglobate în sistemul Honda Sensing. Astfel, sistemul automat de frânare cu funcţie de detectare pentru pietoni, sistemul de avertizare a coliziunilor frontale, sistemul de menţinere a benzii de circulaţie, tempomat adaptiv inteligent sau sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie sunt oferite încă de la primul nivel de echipare.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.