Lola's Box

Aşa cum Phileas Fogg a făcut Ocolul Pămânutului în 80 de zile, tot aşa noi, cei amatori de cafea, facem înconjurul planetei prin boabele de cafea pe care le transformăm în băutura cea plină de savoare şi energie. Fiecare loc de unde provin boabele poate fi o destinaţie de călătorie, exact ce ne propune cafeaua bio Destination.

Filtru, expresor, ibric, V60, presă franceză şi câte alte variante de preparare mai sunt. Indiferent pe care o alegi, o ceaşcă de cafea proaspără te va atrage imediat cu aroma ei. Savuroasă, delicioasă, cu gust bogat, în care detectăm adesea arome subtile de fructe sau condimente din îndepărtata Americă Latină sau exotica Africă. Simplă, all black, cu lapte sau frişcă, este doza de răsfăţ în orice anotimp.

Cafeaua înseamnă energie şi limpezeşte mintea, iar antioxidanţii din ea sunt benefici pentru organism. Dacă te lauzi cu o memorie de invidiat, să ştii că un merit îl are şi cafeaua pe care o consumi. De preferat să fie una ecologică, de origine, din boabe selecţionate şi prăjite artizanal. Aşa cum este Destination, un new entry pe piaţă. Un motiv în plus să o încerci de sărbători, ca pentru un răsfăţ personal.

O cafea născută din pasiunea pentru călătorii

Câţi dintre noi ne putem lăuda cu peste 140 de ţări vizitate? Pasiunea pentru călătorii şi gastronomie a unuia din fondatorii mărcii s-a întâlnir cu dorinţa de a oferi o cafea cu o reţetă cât mai curată şi apropiată de origini. Aşa a început povestea Destination în 1999, un produs nestandardizat de industria alimentară, fără coloranţi şi conservanţi sau procese chimice de fabricaţie.

Totul porneşte cu boabele atent selecţionate de la cultivatori ecologici, respectând principiile comerţului echitabil: preţ corect al forţei de muncă, neutilizarea copiilor la recoltare, preţ corect faţă de producator. Grija merge până la procesul de torefacţie – cel cărui noi îi spunem mai simplu prăjire – artizanală lentă la Bordeaux. Certificată ecologic, Destination este obţinută din surse recunoscute şi soiuri selecţionate, cultivate pe plantaţii sustenabile, recunoscute în lume pentru savoarea cafelei şi calitatea solului în care cresc: Mexic, Peru, Brazilia, Columbia, Guatemala, Etiopia şi Honduras.

Detalii pentru calitate în fiecare ceaşcă

Gama de asamblaje Destination cuprinde cafea din soiuri atent selecţionate şi asamblate precum Selection Pur Arabica sau Breakfast. Gama origini cuprinde produse ale căror boabe provin dintr-o singură sursă, cu gust şi aromă unice ale respectivei zone de cultivare, precum Mexic, Peru, Honduras sau Etiopia. Torefierea lor se face artizanal, la Bordeaux, pe fiecare lot şi cultură în parte, ceea ce amplifică savoarea şi unicitatea fiecărui sortiment. Ambalarea se face local, punga de cafea fiind prevazută cu valvă de prospeţime. După deschidere, se recomandă păstrarea bine închisă a pungii, în raftul cel mai de jos al frigiderului.

De ce Destination?

Fiecare ceaşcă de cafea aduce cu ea particularităţile zonei de provenineţă a boabelor, de cele mai multe ori una exotică în care fiecare dintre noi ne-am dori să ajungem. Asemenea vinului bun, a cărui origine poate fi identificată de către oenologii după gust, Destination poartă în ea savoarea locului de provenienţă: platoul înalt mexican, solul vulcanic al Anzilor peruani sau al Etiopiei, grădinile însorite ale Columbiei, livezile Guatemalei sau pământul fertil din Honduras. Cu alte cuvinte, fiecare ceaşcă de cafea bio Destination este o promisiune de călătorie memorabilă.

Diferitele sortimente de cafea bio Destination le găsim în raionul Equilibrium din Mega Image, în magazinele Profi premium, dar şi online pe site-ul Nutrivita.

Ştiai că?

  • 77% dintre românii citadini beau cafea cu regularitate, cam două ceşti pe zi.
  • 40% dintre români preferă cafeaua preparată tradiţional, la ibric.
  • În 2018, peste 34.000 de tone de cafea s-au consumat în România.
Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Destination, ocolului Pământului într-o cafea bio

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.