Lola's Box

Pentru persoanele cu intoleranţă la gluten, L’amande – deserts sans gluten a devenit locul în care, de un an, îşi dau întâlnire pentru a putea gusta pâine, produse de patiserie sau dulciuri. Şi, vă vine să credeţi sau nu, produsele de aici au ajuns pe cele mai diverse meridiane ale mapamondului.

Povestea L’amande – desserts sans gluten a început în momentul în care Daniela Alecse a descoperit că are intoleranţă la gluten. Ceea ce urmă părea, la prima vede, un drum anevoios, cu greutăţi la tot pasul. A început să-şi pregătească singură alimentele potrivite stilului de viaţă până într-o bună zi… Când a realizat că nu este singura în această situaţie, aşa că a fondat L’amande – desserts sans gluten, iar de atunci au fost mulţi cei care s-au bucurat de un tort, o prăjitură, o pâine fără gluten sau fără lactoză.

Boala celiacă este o problemă medicală foarte răspândită – mai mult decât am crede. Ca idee, doar în Bucureşti sunt peste 3.000 de persoane în evidenţă ca fiind suferinde de celiachie. Şi, ce este trist, numărul celor din ţară este… necunoscut. Aşa că, pentru cei aflaţi în această postură dificilă, L’amande sans gluten este brutăria, patiseria, cofetăria perfectă pentru nevoile lor. Cam cât sunt de bune produsele de aici? Cam cât să ajungă, pe calea aerului, în Spania, Italia şi chiar şi SUA.

Secretul succesului L’amande – deserts sans gluten se află în ingredientele de o calitate indiscutabilă şi în dăruirea cu care patiserii reuşesc să creeze aceste bunătăţi. Practic, nici calitativ, nici ca gust nu există nici o diferenţă între produsele fără gluten – şi lactoză – şi cele tradiţionale. Din contră, rămâi surprins(ă) – plăcut, evident – de texturi, combinaţii şi gust.

Dacă le treci pragul, vei găsi o fişă tehnică pentru fiecare ingredient în parte, pentru că totul este la vedere, nu există secrete, şi ştii ce să alegi în funcţie de preferinţele tale. Iar dacă olfactivul îţi va fi “lovit” de o aromă de pizza, să nu te miri. Din laboratorul L’amande – deserts sans gluten iese şi acest deliciu culinar. Între cel fără gluten şi cel obişnuit nu este nici o diferenţă de gust şi savoare. Personal, am fost convins că există #minunatiifaragluten, aşa că dau mai de parte de veste celor care au intoleranţă la gluten (şi lactoză).

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.