Lola's Box

În fiecare zi, cineva din jurul nostru consumă biscuiţi digestivi. Da, sunt foarte buni pentru sănătatea noastră, dar firesc apare o întrebare: ştim cum arată acel Original de la care a pornit întreaga poveste? Ei bine, reţineţi un nume: McVitie’s.

Povestea biscuiţilor începe cu mult înainte de a avea primul sortiment digestiv. Aproape că nu există poveste din Albion în care biscuiţii să nu fie prezenţi, în special la ora cinci, atunci când pe mese venea şi tradiţionalul ceai englezesc. În fapt, până să se ajungă la biscuiţii digestivi McVitie’s, aventura a început atunci când, pe Rose Street din Edinburgh (Scoţia), s-au pus bazele McVitie’s & Price Ltd.

McVitie's, ambianţăDacă producţia companiei includea diferite sortimente, nici unul dintre acestea nu era unul important prin care McVitie & Price să iasă cu adevărat în faţă. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat în 1892, atunci când Alexander Grant, un tânăr angajat, a creat reţeta primului biscuite digestiv din istoria mărcii. Produsul a primit numele creatorului său, pentru că s-a considerat că nivelul ridicat de bicarbonat contribuia la digestie.

McVitie's, ambianţăDe atunci, reţeta originală a fost permanent îmbunătăţită, s-au redus grăsimile şi zaharurile şi au fost create numeroase sortimente noi. În 1925 au fost realizaţi primii biscuiţi digestivi cu ciocolată, în 1985 a urmat gama McVitie’s HobNobs – biscuiţii cu ovăz -, o altă inovaţie McVitie’s, iar în 1987 varianta lor cu ciocolată și lapte. Putea lipsi McVitie’s din momentele importante ale Casei Regale a Marii Britanii? În 1947, McVitie & Price a realizat tortul la nunta Prinţesei Elisabeth – actuala Regină – cu Sir Philip Mountbatten, iar Prinţul William a ales, în 2011, ca tortul mirelui de la recepţie să fie realizat din 1.700 de biscuiţi McVitie’s Rich Tea şi 17 kg de ciocolată.

McVitie's, ambianţăBiscuiţii digestivi se bucură de mare popularitate şi în România, unde, în prezent, o treime dintre consumatori aleg gustări cu un conţinut ridicat de fibre, proteine şi cereale integrale. Din acest motiv, de-a lungul lunii octombrie, în diverse spaţii publice din Bucureşti şi în cadrul Academiei de Studii Economice, McVitie’s desfăşoară campania “Descoperă originalul”, prin care consumatorii pot descoperi brandul, dar pot câştiga şi premii tentante.

Pentru cei care preferă gustul clasic de biscuiţi, există varianta McVitie’s Original Digestive, iar pentru aceia care preferă varianta cu mai puţine calorii, McVitie’s Original Digestive Light le oferă gustarea dorită. Cei care au poftă de ciocolată pot alege între varianta de ciocolată cu lapte şi ciocolată neagră. Cu un preţ recomandat de 6,00-6,90 lei, McVitie’s ne aşteaptă în principalele supermarketuri şi hypermarketuri.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.