Lola's Box

O mamă şi o fiică, două lumi, un univers. Chantal simbolizează parfumurile, Alexandra muzica. Împreună reprezintă legătura indisolubilă dintre mamă şi fiică. Dar, mai presus de orice, povestea şi istoria unui parfum de nişă.

Dear Rose, Sympathy for the sunAu trecut aproape 40 de ani de când Chantal îşi începea ucenicia la Yves Saint-Laurent. Alături de maestrul său, marele YSL, ea “a creat” parfumurile-simbol ale casei franceze: Opium, Kouros, Paris, Jazz. A lucrat cu nume grele ale industriei – Helmut Newton, Maïmé Arnodin, Dear Rose, Alexandra & Chantal RoosDenise Fayolle -, cu o sârguinţă care avea să o caracterizeze de-a lungul timpului. În căutarea perfecţiunii, Chantal ia drumul “Ţării Soarelui Răsare”, acolo unde creează L’eau d’Issey (1992) pentru casa Issey Miyake. După ce eliberează plăcerile la Jean-Paul Gaultier, iar rezultatul este clasicul JPG – Le Mâle (1993) -, se reîntoarce la Yves Saint-Laurent pentru a prelua preşedinţia YSL beauté.

Dear Rose, Alexandra RoosAlexandra înseamnă viaţa unui muzician, cu patru albume de cântece franţuzeşti, interpretate într-un stil contemporan. Viaţa unui artist. Apoi, într-o bună zi a venit inspiraţia: “Ce-ar fi dacă am lucra împreună?”. Au zâmbit ştrengăreşte, fiecare imaginându-se în universul celeilalte, ca şi cum totul ar fi fost gândit, înţeles. Muzică şi parfumuri. Talent şi know-how. Şi, bineînţeles, dragoste. “Bucuria a fost aceeaşi, era intactă, ca în prima zi, datorită ei”, spune Chantal, în timp ce Alexandra completează: “Mama mă inspiră. Mă linişteşte. Îmi oferă libertate”.

Următorul pas a venit firesc: DEAR ROSE. Pentru a sărbători femeile. “Femeie”, pentru totdeauna. Muzică, parfum, mamă şi fiică. O poveste eternă cu cinci parfumuri:

  • LA FAVORITE – o călătorie exotică în care se combină piperul roz şi şofran cu profunzimea animalică şi misterioasă de oud şi patchouli.
  • SYMPATHY FOR THE SUN – un buchet de hesperide însorite pe un duet de petale de iasomie şi bujori, amplificat cu o notă de sare.
  • BLOODY ROSE – un echilibru de ylang ylang şi floare de portocal pe un pat de tămâie şi patchouli.
  • I LOVE MY MAN – trandafirii bulgăreşti şi cei de mai se îmbină într-o aromă ameţitoare cu o notă discretă de scorţişoară, aromată cu boabe de tonka şi santal.
  • A CAPELLA – boboci de trandafir cu iederă verde pe o bază de lemn alb luminos.

Cele cinci parfumuri din colecţia Dear Rose sunt disponibile exclusiv în Beautik Haute Parfumerie, la preţul de 569 lei.

Dear Rose, I love my manFabrice Pellegrin, parfumierul Dear Rose
Născut în 1969 la Grasse, Fabrice Pellegrin a avut de la cine să înveţe arta parfumurilor, pentru că şi tatăl său a fost parfumier. Cariera şi-a început-o ca stagiar la Robertet, unde a deprins toate tainele viitorului său job. Cu ajutorul experienţei de viaţă şi a conexiunilor pe care le-a folosit ca sursă de inspiraţie, Fabrice şi-a creat şi dezvoltat un stil propriu, cu o tendinţă pentru natural şi o semnătură “orientală” influenţată de aromele emblematice. Este un adept al formulelor scurte, clare şi bine structurate. În prezent, el este parfumier la Firmenich şi colectează parfumuri rare şi de “nişă”. El a semnat toate cele cinci arome Dear Rose.

Facebook Comments

Related Posts

3 thoughts on “DEAR ROSE – povestea eternă a femeii şi a parfumului

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.