Lola's Box

Da, recunosc fără teamă: sunt dependentă de cafea. 😊 Aşa că nici măcar o răceală cruntă nu m-a ţinut departe de doza zilnică de cafeină. Şi parcă totul a trecut mai uşor cu aroma deosebită a ediţiei limitate Davidoff Café Création Supérieure Azur.

În fiecare an, Davidoff creează o delicatesă unică pentru cunoscătorii de cafea. Este modul în care îşi propune să onoreze cele mai bune amestecuri de cafea Arabica din regiuni de creştere exclusiviste. Şi exclusivismul cafelei îl regăsim şi în perioada scurtă în care aceste sortimente pot fi savurate. Iar iarna 2017/2018 a adus Davidoff Café Création Supérieure Azur, o cafea pentru a cărei aromă sublimă am călătorit pe tărâmurile Columbiei şi ale Braziliei. Acolo, la mii de kilometri depărtare de noi, apa, soarele şi solul se împletesc în cel mai fericit mod pentru a crea o capodoperă în materie de cafea.

Création Supérieure Azur a reprezentat răsfăţul absolut graţie boabelor de cafea Arabica de cea mai bună calitate, care au oferit o aromă deosebită şi un gust desăvârşit. În plus, textura acestei ediţii limitate este completată de aciditatea elegantă şi vivace datorită procesului de prăjire individuală a diferitelor soiuri de cafea. Şi până să descoperi eleganţa cafelei, te vei întâlni cu ambalajul deosebit, decorat într-o paletă coloristică radiantă, dominată de albastrul intens. Iar Davidoff Café îţi propune această cafea în două variante: cafea instant (într-o cutie metalică) şi cafea prăjită şi măcinată.

“A avea gust pentru calitate înseamnă a avea gust pentru viaţă.” Sunt cuvintele unui pasionat iubitor al excelenţei în cafea. Numele lui era Zino Davidoff, fondatorul brandului, care a avut o pasiune nebună pentru calitate desăvârşită şi răsfăţ pur. Un răsfăţ aşa cum este şi Davidoff Café Création Supérieure Azur, o ediţie specială care mai este disponibilă doar în ianuarie.

Davidoff Café, din culisele cafelei

Cafeaua trebuie să fie “neagră precum diavolul, fierbinte precum iadul, pură ca un înger şi dulce precum dragostea”. Cuvinte rostite de Charles Maurice de Talleyrand, ambasador al Franţei în Marea Britanie, ministru de extern şi politician în timpul domniei lui Napoleon. Zice bine, nu?

Pentru sezonul de iarnă, Gingerbread Latte este o băutură cu cafea foarte populară în special în zilele friguroase. Cum se prepară? Într-un ibric mic se amestecă o treime de ceaşcă de apă, o treime de ceaşcă de zahăr, un sfert de linguriţă de scorţişoară, un sfert de linguriţă de vanilie şi câteva felii de ghimbir. Se aduce la fierbere, amestecându-se continuu până la dizolvarea zahărului. Se reduce focul pentru 15-20 de minute. Într-o cană de cafea se amestecă un sfert de ceaşcă din acest sirop cu un shot de espresso, apoi se completează cu lapte cald. Deasupra se presară nucşoară rasă.

Anual, la nivel mondial, consumul de cafea depăşeşte 600 de miliarde de ceşti. Dintotdeauna, cafeaua a fost mai mult decât o simplă băutură: este un mod de viaţă, un simbol al prieteniei, un mod de a conecta oamenii. Aşa că, o pauză de cafea este oricând binevenită! 😊

Denumirile diferitele băuturi de cafea se pierd în negura istoriei. De exemplu, “cappuccino” era o glugă lungă purtată de călugării din ordinul Capucinilor în secolul XVI. Este şi termenul folosit de italieni pentru combinaţia de espresso şi spumă de lapte – culoarea cafelei aminteşte de maroul deschis al ţinutei unui călugăr Capucin.

Photo on VisualHunt

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Davidoff Café Création Supérieure Azur, exclusivism într-o ceaşcă de cafea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.