Lola's Box

În acte este Sorin Brotnei, lumea îi spune Sorin de la Akcent datorită trupei cu care a devenit celebru, iar mai nou este şi om de afaceri prin Mango Record, un proiect la care visa demult, dar pe care abia în acest an l-a pus în mişcare. Iar în timpul liber este şi un pasionat participant la concursuri de ciclism, care se mai lasă şi cu “daune”.

Fratele lui Sorin era supărat că are mai puţine lumânări pe tort
Fratele lui Sorin era supărat că are mai puţine lumânări pe tort

Până să devii Sorin de la Akcent – cum te asociază multă lume -, cum a fost copilăria?
Nu ştiu exact cum mă asociau, dar porecla mea era “Brotac”, probabil de la numele de familie. Copilăria mea a fost una foarte frumoasă, cu vacanţele de vară pe la bunici, la ţară, la muncă şi distracţie în pădure, dar şi prin faţa blocului şi cu prostii prin şantierele în construcţie din jurul nostru… 🙂

Cum a început povestea cu muzica?
Povestea a început pe neaşteptate, când Adrian m-a contactat şi mi-a propus lucrul acesta. Am fost foarte surprins, m-am pregătit psihic şi am acceptat. Aşa a început o poveste care durează până în prezent, adică de mai bine de 12 ani.

Akcent sau Mihai, Adrian şi Sorin
Akcent sau Mihai, Adrian şi Sorin

Când ai realizat că muzica este mai mult decât o pasiune?
Când mi-am dat seama că nu mai cânt prin casă şi la duş, când am încasat primii bani din primul concert pe o scenă mare, în aer liber. 🙂

Dacă nu era muzica, ce ţi-ai fi dorit să faci în viaţă?
Studiind la Universitatea de Arte Plastice, probabil că aş fi continuat cu sticla, pentru că am studiat ceramică, sticlă, metal. Cred că mi-ar fi plăcut să fac vitralii.

Ei sunt Mango Records
Ei sunt Mango Records

Mango Records – de unde ideea casei de producţie?
Ideea asta a apărut mai demult, de la prietenul meu (n.a. Cătălin) Măruţă. Cu vreo doi ani în urmă, el mi-a propus treaba asta, dar, pentru că atunci nu era momentul, am pus-o pe “hold”. La începutul acestui an am hotărât că ar fi cazul să ne apucăm de acest business care ne-ar aduce cel puţin la fel de multe satisfacţii ca cele de pe scenă.

Pasionat de biciclete. Cum a apărut atracţia?
Pasiunea aceasta, dusă la un nivel superior, a apărut o dată cu deschiderea Giant în România, când Dan Muraru – printre altele şi proprietar al casei de discuri Roton şi un bun prieten – a adus această marcă de biciclete în Romania. Aşa că acum cinci ani am început uşurel, uşurel. Îţi imaginezi că mersul pe bicicletă a început de mic, dar am avut o pauză de vreo 15 ani, dar se pare că pasiunea a reînviat!

 

"Daune" post-event
“Daune” post-event

Participi constant la concursuri? Care a fost cel mai bun rezultat?
Particip doar când am timp, când sunt liber în week-enduri. Anul trecut am participat prima dată la un maraton – Prima Evadare – şi am luat un loc mulţumitor pentru mine: din cei 2.000 şi ceva de participanţi, am luat locul 230, 240, nu mai ştiu exact. Anul acesta, la concursul de la Cernica, m-am clasat pe locul al zecelea la categoria mea şi am fost primul din echipa Giant de amatori. Deci, am fost destul de satisfăcut. 🙂

Pasiunea pentru biking s-a lăsat cu “daune”? 🙂
Oh, da! Având în vedere că sunt pasionat de DownHill, îţi imaginezi că am tras nişte “crashuri” grave. Ultimul major a fost la Cheile Grădiştei, pe rampa de la sfârşitul traseului, când am dat de pământ şi mi-am spart casca. Norocul meu a fost că nu am avut nimic rupt, în condiţiile în care, cu un an înainte, am sărit rampa respectivă de cinci ori fără incidente. 🙂

În showbiz, imaginea contează foarte mult. Ce ritual de îngrijire ai?
Clar că imaginea contează. Nu am nici un ritual de îngrijire. Din contră, sunt puţin neglijent, sunt foarte basic în hainele pe care le port. Dar fac sport, pentru că vreau şi îmi place să arat bine din punct de vedere fizic.

Cum arată o zi obişnuită din viaţa ta?
O zi obişnuită din viaţa mea, mai nou, este ca a oricărui alt om: dimineaţa o cafea, apoi la birou şi, în funcţie de cum îmi termin treaba, fug acasă şi mă urc pe bicicletă. În week-enduri este puţin mai spectaculoasă: mergem la concerte prin tot felul de ţări şi este fain. Când nu fac asta, găsesc eu un concurs pe unde să mă duc şi eu cu bicicleta.

Fiecare avem un vis. Tu ce ţi-ai dorit şi ai realizat / ce ţi-ai fi dorit şi nu ai realizat (încă)?
Visul meu s-a realizat: cânt într-o trupă internaţională, sunt partener într-o casă de discuri care, în scurt timp, va fi una foarte importantă pe piaţa din România şi nu numai. Iar ceea ce nu am realizat încă şi îmi doresc – ştiu că aşa va fi în scurt timp – este să am o familie frumoasă, cu cel puţin un copilaş, care să completeze portretul perfect de familie!

Ce titlu ţi-ar plăcea să citeşti în presă despre tine?
“Un nou membru în familia Brotnei”!

Facebook Comments

Related Posts

7 thoughts on “«Dacă nu era muzica, probabil aş fi făcut vitralii»

  1. Super interviu Lola! Cred ca-ti dai seama ca acesta este un personaj pe placul meu, n-as mai avea curaj niciodata sa spun “nu-mi plac blonzii” :)))

    Daca Sorin ar fi facut vitralii poate ca nu l-am fi cunoscut niciodata . Totusi ar fi pacat sa se piarda un asemenea talent. Pornind de la ideea ca muzica e o arta, de ce nu s-ar extinde, in mai multe directii?

    1. Eu una ma bucur ca nu s-a apucat de vitralii 🙂
      Nu cred ca mai are timp si de altceva inafara de muzica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.