Lola's Box

Când plecăm într-o vacanţă, una din principalele griji este aceea de a găsi bilete ieftine pentru zboruri. Dar cum reuşim să ne îndeplinim acest deziderat? Pentru că, trebuie să recunoaştem, nimeni nu vrea să-şi spulbere cea mai mare parte din buget pe avion…

Pentru că trăim în era tehnologiei, nu puţini sunt cei care nu mai ajung în agenţii de turism pentru a-şi procura vacanţele. Sunt mulţi cei care au turismul ca pasiune şi care vor să-şi găsească singuri cazare, bilete de avion, intrări la obiective turistice. Şi, pentru ca vacanţa să nu coste o avere, trebuie să fie bilete ieftine.

Heathrow, copii în terminalFaţă de agenţiile de turism, care au sistemele informatice integrate şi pot căuta simultan în mai multe locuri, turistul trebuie “să sape” site cu site pentru a găsi cele mai bune oferte. În cazul zborului, o variantă – să-i spunem mai bună – ar fi să aveţi flexibilitate în ceea ce priveşte data de plecare şi cea de întoarcere. Acest lucru este posibil în special când vă programaţi călătoria cu mult timp înainte. Achiziţionate în avans – de exemplu, 4-5 luni -, biletele de avion pot fi mult mai accesibile decât atunci când sunt luate cu 10-14 zile înainte de plecare.

Zbor de inie sau low cost? Direct sau cu escală?

Heathrow, ambianţăFaţă de low cost, companiile de linie au avantajul că respectă mult mai bine programul de zbor şi astfel sunteţi scutiţi de întârzieri. E drept, că acest lucru nu este de dorit atunci când sunteţi sub presiunea timpului, în special la o călătorie în interes de afaceri. Dar, faţă de compania de linie, una low cost – aşa cum îi spune şi numele – vă oferă bilete ieftine, mult mai accesibile decât la granzii industriei aviatice. Iar pentru zboruri pe distanţe scurte, nu cred că este un impediment dacă nu serveşti masa în avion…

Dacă nu vă deranjează o eventuală escală, ei bine, aflaţi că deplasarea în segmente poate fi o altă modalitate prin care să beneficiaţi de bilete ieftine. Zborurile directe sunt mult mai scumpe pe destinaţiile extrem de solicitate şi care nu sunt operate de prea multe companii. În plus, puteţi profita de un zbor low cost de la aeroportul intermediar către destinaţia finală. De curând, am avut o asemenea experienţă: între zborul direct şi cel cu escală era o diferenţă de 160 de euro, varianta a doua fiind mai convenabilă şi ca preţ, dar şi ca ore.

A380 Boarding card

Dacă plecaţi în călătorii prin Europa Centrală şi de Vest, nu trebuie să vă fie deloc teamă să folosiţi transportul terestru. Prin ţări precum Germania, Austria sau Olanda, orarul căilor ferate este respectat cu sfinţenie – poţi să-ţi reglezi ceasul după el 🙂 – şi scăpaţi mult mai ieftin în ceea ce priveşte bugetul de vacanţă. Eu am încercat acest lucru, atunci când am fost nevoită să ajung la Budapesta, neapărat în zile lucrătoare. Un bilet de avion Bucureşti-Budapesta m-ar fi costat aproximativ 400 de euro. Am ales să zbor la Viena – dus-întors a fost 120 de euro -, iar traseul Viena – Budapesta l-am parcurs cu tren expres (nici nu ştii când trec cele trei ore) şi m-a costat 45 de euro dus-întors. Cu alte cuvinte, la mai puţin de jumătate din preţul zborului direct.

Aşadar, ca să beneficiaţi de bilete ieftine pentru călătoriile voastre, nu trebuie decât să vă decideţi încotro plecaţi şi cât de comozi/comode sunteţi. Oferte se găsesc din plin, inspiraţie şi noroc să aveţi.

KLM, aterizare lângă plajă

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.