Lola's Box

Cine refuză nişte clătite? Nu cred că este copil sau adult care să spună nu unei porţii consistente de clătite. Cu dulceaţă – din ce fructe să fie, este doar alegerea voastră -, cu ciocolată, cu cremă de brânză sau simple. Şi, dacă descoperi un mic secret, delicioasele clătite pot fi pufoase, uşoare şi, mai ales, sănătoase.

Într-o zi de vară, când razele soarelui “bombardau” mai ceva ca la Dunkirk, am acceptat provocarea de a face clătite cu ajutorul tehnologiei Zepter. Iar micul dejun – deşi, mai degrabă, i-aş fi spus brunch – a fost delicios. Nu aveau adaos de zahăr, sare sau ulei, iar prepararea lor s-a făcut în doar câteva minute.

Pentru prepararea compoziţiei ce avea să fie transformată în clătite am apelat la mixerul multifuncţional MixSy. Este confortabil, puternic, rapid, silenţios, ergonomic şi extrem de uşor de folosit şi de curăţat. Apoi, cu ajutorul vasului de frigere Zepter din oţel inoxidabil, am trecut la partea a doua: realizarea efectivă a clătitelor. Dacă v-aţi plâns vreodată că vi s-au prins de tigaie, trebuie să ştiţi că cele făcute de noi nu au necesitat ulei sau unt. Şi nici nu s-au ars, iar meritul este al capacului cu termocontrol, care ne-a permis monitorizarea temperaturii.

Tot mixerul acela multifuncţional poate fi de ajutor pentru prepararea umpluturii pentru clătite – încearcă una cu mascarpone, ricotta, măsline negre şi mărar sau una mai dulce, cu mascarpone, ricotta şi miere. Iar dacă tot este vară, poţi prepara şi o îngheţată, în doar un minut, cu More Juice Press. Prin presare, fructele sunt transformate în îngheţată omogenă şi superdelicioasă. Cine vrea nişte clătite cu îngheţată? 😊 Vă dau două ponturi deosebite şi răcoritoare: fie îngheţată din fructe de pădure – zmeură, mure, fragi -, fie pepene galben şi mentă.

Tocmai ce am terminat de văzut o cursă de Formula 1, pentru care Zepter a fost partener timp de peste un deceniu, şi am poftă de ceva dulce, uşor şi pufos. Aşa că fug la bucătărie. Îmi încerc talentul în întoarcerea clătitelor.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.