Lola's Box

Spaţiu de lucru, evenimente, cursuri, meetinguri, relaxare. Ai vrea să le găseşti pe toate la un loc, iar acest spaţiu să fie foarte aproape de casa ta. Pare greu de crezut, dar un asemenea loc există. Şi a fost creat pentru că locuitorii unuia dintre cele mai mari cartiere ale Bucureştiului, Drumul Taberei, au cerut un community hub. Bun venit la Cartier Hub!

Până acum, nicăieri în România nu a existat conceptul de hub creativ într-un centru comercial. Până acum. 😉 Din 15 martie, dacă paşii îţi sunt călăuziţi spre Drumul Taberelor, centrul comercial te aşteptă cu un loc care îşi propune să fie platformă pentru toate iniţiativele din cartier. Sau, dacă vrei, centrul de acasă, unde te simţi ca acasă.

Cartier Hub este o premieră nu numai pentru piaţa centrelor comerciale din România, ci şi pentru Ceetrus, compania care gestionează Centrul Comercial Drumul Taberelor (Strada Braşov 25). Deşi are o reţea de 400 de centre comerciale în 12 ţări, grupul imobiliar a ales România ca piaţa pe care să lanseze primul hub creativ destinat comunităţii din cartier.

Desfăşurat pe o suprafaţă de 317 metri pătraţi, hubul a devenit realitate la capătul unei investiţii de 120.000 de euro pentru amenajarea şi dotarea spaţiului. La aceasta se adaugă alte 50.000 de euro, sumă alocată pentru buna funcţionare a Cartier Hub în primul an de la lansare. Iniţiativa Ceetrus, implementată împreună cu Nod Makerspace, este ideală pentru freelancers sau companii start-up care au nevoie de un spaţiu de lucru. Iar zona de co-working beneficiază de un tarif de închiriere ce porneşte de la 5 lei/oră.

Pe de altă parte, tot Cartier Hub este locul unde poţi participa la un curs, la un eveniment şi chiar la o lansare. Şi, deşi abia acum se deschide oficial, lumea a remarcat prezenţa hubului, astfel că programul de conferinţe este unul bogat pentru lunile martie şi aprilie. Cu alte cuvine, s-a pornit cu vânt din pupa. Iar sălile din hub sunt pregătite şi pentru ateliere destinate celor mici, în care curiozitatea specifică copilăriei poate duce la extinderea cunoştinţelor acestora.

Şi pentru că zona este în continuă dezvoltare, opiniile privind utilitatea diverselor proiecte sunt diferite. Motiv pentru care iniţiativele civice se pot reuni în sălile de conferinţe pentru dezbateri individuale sau publice cât mai transparente. Ne place sau nu, trebuie să recunoaştem că educaţia civică şi spiritul comunitar sunt două aspecte la care fiecare dintre noi trebuie să mai lucreze dacă ne dorim un cartier, un oraş, o regiune sau o ţară ca afară.

“Prin Cartier Hub ne dorim să oferim locuitorilor din cartier un spaţiu de exprimare, un loc construit ca răspuns la nevoile lor. Spaţiul este locul care îi aduce pe oameni împreună şi îi ajută să creeze legături cu cei din jur. Noi, la Ceetrus, credem că o societate care creează legături între oameni, construieşte un viitor mai bun pentru toţi.”Raluca Crişan, Country Leader Ceetrus România.

Spaţiul din Drumul Taberelor este unul al învăţării reciproce şi colective, aşa că te poţi bucura de resursele hubului, dar poţi contribui şi cu ce ştii, ce ai şi ce poţi să oferi mai departe comunităţii. Indiferent că este vorba de informaţii, idei, resurse, timp şi/sau consiliere.

Hei, dar gata cu vorbăria, pentru că s-a tăiat panglica de inaugurare. Week-endul bate la uşă, iar programul Zilele Porţilor Deschise arată ce poţi face şi ce poţi găsi – sau, de ce nu, ce poţi organiza la Cartier Hub. Nu ai văzut încă programul? Nu-i nimic, îl găseşti aici.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.