Lola's Box

Dacă tot este o minivacanţă de patru zile, vă recomand un film la care să-i duceţi pe cei mici: Bunul Dinozaur (The Good Dinosaur). Veţi vedea o creaţie Pixar Animation Studios, care s-a născut greu – lansarea vine la doi ani de la data stabilită iniţial – şi care ne arată cum ar fi fost dacă…

În urmă cu 66 de milioane de ani, un asteroid a lovit Terra, eveniment care a dus la dispariţia a trei sferturi din plantele şi animalele ce populau planeta, printre care şi dinozaurii. Conform studiilor, impactul creat de asteroid a ridicat un nor de praf ce nu a putut fi penetrat de razele soarelui, fotosinteza plantelor şi a planctonului nu a mai fost posibilă, astfel că dinozaurii au rămas fără hrană şi au murit. Şi totuşi, dacă acel asteroid ar fi ratat întâlnirea cu Terra, ce s-ar fi întâmplat?

Bunul Dinozaur, Spot & ArloPornind de la acest “cum ar fi fost dacă…”, “Bunul Dinozaur” (The Good Dinosaur) îl poartă pe telespectator într-o călătorie epică în lumea dinozaurilor, unde apatozaurul Arlo se împrieteneşte cu Ţâr (Spot), un băieţel care încă nu ajunsese la stadiul de Homo Sapiens. Ştiţi povestea clasică în care apare acea relaţie specială între un băieţel şi un câine? Cam la aşa ceva să vă aşteptaţi, doar că rolul băieţelului îl joacă Arlo, în timp ce patrupedul este Ţâr.

Bunul Dinozaur, SpotBunul Dinozaur (distribuit de Forum Film România) este cel de-al 16-lea lungmetraj al studiourilor Pixar şi aduce o suită de premiere pentru compania de animaţie:

  • este pentru prima dată când Pixar lansează două filme în acelaşi an – după Inside Out în iunie;
  • este primul film Pixar, de la Toy Story în 1999, care are premiera în săptămâna Zilei Recunoştinţei;
  • este prima peliculă a studiourilor, după The Incredibles (2004), care este lansată în noiembrie;
  • este prima producţie, de la Up (2009), care nu este lansată în luna iunie.

Bunul Dinozaur, Arlo & Forrest WoodbushPentru cei mici, dialogurile vor fi mai uşor de înţeles ca urmare a faptului că replicile sunt dublate în limba română, printre cei care şi-au împrumutat vocile numărându-se Maria Radu, Elena Lasconi sau Marian Râlea. Cât despre dinamica acţiunii, aceasta este redată la maximum de formatul 3D în care este lansat filmul. În câteva scene veţi descoperi la maximum ce înseamnă măiestria Pixar, dar nu vă dezvălui mai mult pentru a savura pe deplin filmul.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Bunul Dinozaur – de văzut în minivacanţă

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.