Lola's Box

De necontestat, vedeta serii şi a întregului eveniment a fost prezentarea lui Cătălin Botezatu, a cărui colecţie – intitulată Birds – ne-a provocat să ne împingem imaginaţia dincolo de orice limite.

Cătălin BotezatuInterpretând o coregrafie bine pusă la punct – încă un semn că profesionalismul este o marcă înregistrată a designerului român -, modelele mi-au dat impresia că scena este invadată de păsări exotice şi misterioase. În viziunea creatorului, femeia “Birds” este frumoasă, spectaculoasă, mereu atrasă de petreceri pline de strălucire, iar dantelele şi penele îi conferă o aură de mister.

Colecţia a fost compusă din rochii de seară, confecţionate din catifea, voal de mătase, broderie filigran, aplicaţii lucrate manual, dantelă franţuzească finisată “mill pointe” cu pene şi blană naturală. Iar nota de mister este amplificată de negrul care predomină colecţia.

Sushma PatelSushma Patel a venit cu o colecţie care ne-a adus o doză consistentă din exotismul specific ţării sale natale, India. Rochiile, majoritatea în nuanţe calde, au avut influenţe din ţinutele tradiţionale. Romantismul a fost nota predominantă a creaţiilor semnate Giada Curti şi realizate din mătase organza, satin și şifon combinate cu dantelă chantilly și broderii – ca o notă de exclusivism, materialele sunt tratate cu esență de trandafiri.

EGOÎntre atâtea colecţii pentru femei, Ego Men’s Fashion Concept a fost precum o oază, stilul colecţiei fiind unul tonic, potrivit pentru bărbatul modern. Piesele sunt extrem de variate, pot fi îmbinate în diferite moduri, iar detaliile sunt cât se poate de atractive: căptuşelile de mătase ale sacourilor sunt explozive datorită imprimeurilor generoase.

DesireAcompaniate muzical de Julia Jianu, modelele care au defilat pentru Desire au prezentat ţinute surprinzătoare croite pentru femeile care vor să iasă în evidenţă – fie culori puternice, fie croieli sofisticate, cu decupaje adânci. Oana Ciclovan nu s-a lăsat mai prejos, fundalul muzical al prezentării fiind asigurat de DJ Sava feat. Misha. Colecţia Ocassion ne-a dus cu gândul la o vacanţă pe malul mării – ţinute cu topuri şi pantaloni scurţi sau rochii vaporoase.

Marina Mansanta a propus o colecţie în care şi-au făcut loc şi pantalonii, semn că se adresează acelor femei pentru care ţinuta business este un must-have în garderobă. Nici Andreea Dogaru nu a lăsat indiferentă audienţa – dantela, mătase şi penele au fost omniprezente în realizarea rochiilor, inclusiv a celei de mireasă. Ultima seară a festivalului a fost mai ofertantă pentru publicul masculin, care a putut admira şi colecţia destinată bărbaţilor şi semnată de Mircea Bărbulescu.

GalynaAccademia Sitam Lecce, o adevărată academie de sprijinire a tinerilor designeri italieni, ne-a încântat cu o prezentare în care mătasea, organza, cristalele Swarovski, perlele şi firele de argint au strălucit în aceeaşi măsură ca transparenţa ţinutelor.

Galyna a avut onoarea de trage cortina peste a 18-a ediţie a BFW, cu colecţia Bloom inspirată din prima parte a perioadei postbelice. Imprimeurile florale, bulinele, rochiile care evidenţiază talia sau gulerul la baza gâtului au fost principalele elemente ale colecţiei.

Aşteptăm cu nerăbdare ediţia de anul viitor pentru a vedea ce surprize ne mai aşteaptă din partea designerilor.

Mai multe imagini din ultima zi Bucharest Fashion Week găsiţi aici.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Bucharest Fashion Week, ziua III: Pe aripile… imaginaţiei

  1. Este creatia Galynei, are rochite clasice, sa te uiti in albumul de pe FB. Are si una frumoasa cu buline.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.