Lola's Box

Deseori, când m-am plimbat prin oraş, am fost în căutarea unui loc care să reprezinte o împletire între stilul urban contemporan şi boema Bucureştilor de odinioară. Acum l-am găsit: Brasserie Cotroceni.

Când treci pragul localului aflat la doi paşi de Grădina Botanică, ai impresia că timpul şi spaţiul şi-au dat întâlnire în folosul gurmanzilor. Conceptul de eclectism este cel care a stat la baza Brasserie Cotroceni, o locaţie care reuneşte doctrine dintre cele mai diferite. Banalul este sfidat pe faţă datorită conceptului inovator de fusion cooking, astfel că aproape nu există tipologie de client care să nu se regăsească aici.

Brasserie Cotroceni

Brasserie Cotroceni

Aflat într-o zonă cu puternică încărcătură istorică, într-un cartier boem al Capitalei şi în apropiere de Palatul Cotroceni, restaurantul îl regăsiţi pe str. Ernest Djuvara 3. Te vei simţi într-o lume specială datorită eleganţei prin care cărămida albă a pereţilor se îmbină cu ziarele inserate în meniu. Sau burlanele de inox cu elementele decorative din lemn curat. Pe fiecare masă vor fi întotdeauna flori proaspete – parfumul lor te va îmbia către frumos, aşa că poţi admira albumele cu lucrări ale unor pictori celebri precum Vincent Van Gogh, Gustav Klimt sau Pablo Picasso.

Brasserie Cotroceni

Brasserie Cotroceni

Arta nu se opreşte doar la albume. Cei care vor veni la Brasserie Cotroceni în orele prânzului, prima surpriză va fi modul de prezentare a meniului: întotdeauna, acesta va fi scris pe pânză şi va fi aşezat pe mici şevalete la masă. “Prin design şi ambient încercăm să oferim clienţilor un spaţiu intim, modern, reconfortant, care să îi încarce cu energie pozitivă dincolo de necesitatea şi plăcerea de a mânca. Aici, dincolo de preparate, ceea ce contează este emoţia ascunsă atât în ingrediente, cât şi în reţetele configurate special pentru a satisface şi cele mai exigente cerinţe”, declară Iulia Gaga, cea care deţine Brasserie Cotroceni.

Deşi numele te duce cu gândul la conceptul de restaurant francez, Brasserie Cotroceni vine cu elemente de bucătărie austriacă, germană, italiană, dar şi tradiţional românească. Cum îţi sună un platou cu preparate aduse tocmai din inima Maramureşului, în special produse uscate şi afumate cu lemn de fag şi brad aduse din adâncul pădurilor bucovinene? 🙂

Brasserie Cotroceni

Brasserie Cotroceni

Încă de la inaugurare, printre preparatele care au priză mare la public se numără:

  • Raţă crocantă cu salată de verdeţuri proaspete, sfeclă roşie şi ou poşat;
  • Foie Gras cu mere caramelizate şi struguri;
  • Croissant umplut cu cremă de Camembert, învelit în fructe de pădure, pe un pat generos de Baby Spinach;
  • tartar de vită;
  • Bruschete cu roşii, usturoi şi busuioc;
  • Bruschete cu cremă de brânză şi somon fumé;
  • Bruschete cu pastă de măsline, prosciutto şi brie;
  • Bruschete cu brânză picantă şi nuci.

Brasserie Cotroceni

Brasserie Cotroceni

Cât despre deserturi, aproape că nici nu ştii ce să comanzi mai întâi. Eu una m-am abţinut, dar nu sunt sigură că nu veţi ceda tentaţiilor. 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.