Lola's Box

Dacă vreţi să faceţi o surpriză unui copil, atunci în week-end  trebuie să-l duceţi la un film care are de toate: acţiune, aventură, umor şi emoţie. Aşadar, mergeţi la Big Hero 6 şi, cu siguranţă, nu veţi regreta.

Big 6 Hero, posterDe-a lungul timpului, producţiile semnate de Walt Disney Animation Studios au prins la public datorită umorului şi sufletului. Inspirate de benzile desenate de la Marvel, filmul vine cu multă acţiune şi aventură, iar totul este amplificat de proiecţia IMAX 3D. Succesul Big Hero 6 a fost instantaneu, astfel că a reuşit să înregistreze vânzări de 56 de milioane de dolari în primul week-end, depăşind mult mediatizatul Interstellar.

Big 6 Hero, Baymax & HiroAparent stresat de Baymax – un robot gonflabil supradimensionat – din cauza întrebării “Cu ce te pot ajuta?” pe care o repetă sistematic, Hiroshi Hamada (voce Ryan Potter) este un geniu al roboticii, dar care are impresia că în orice situaţie se poate descurca singur. Adesea, fratele său, Tadashi (Daniel Henney), este cel care îl scoate din încurcături, aceasta în caz că nu dau amândoi de necaz şi atunci intervine mătuşa Cass. Însă o explozie la laboratoarele Tech din San Fransokyo îl răpeşte pe Tadashi, moment în care Hiro descoperă că Baymax (Scott Adsit) – invenţia fratelui mai mare – chiar îi poate fi de folos.

This slideshow requires JavaScript.

Acţiunea din Big Hero 6 prinde viteză în momentul în care Baymax şi singurul microrobot rămas din proiectul lui Hiro – cu care fusese acceptat la universitate, deşi nu împlinise încă 14 ani – îl aruncă pe tânăr în mijlocul pericolului. Împreună cu prietenii săi – dependentul de adrenalină Go Go Tomago (Jamie Chung), ordonatul Wasabi (Damon Wayans Jr.), expertul în chimie Honey Lemon (Genesis Rodriguez) şi pasionatul de tehnologie Fred (T.J. Miler) -, Hiroshi transformă gaşca din San Fransokyo în eroi high-tech. Iar finalul nu poate fi decât unul fericit, în care Hiroshi primeşte o lecţie despre ce înseamnă spiritul de sacrificiu.

Originea poveştii
Mică şi nu foarte cunoscută, seria de benzi desenate Big Hero 6 face parte din tezaurul Marvel. “Când eram copil, iubeam benzile desenate de la Marvel”, spune regizorul Don Hall, cel a cărui semnătură o poartă desenul animat “Winnie the Pooh”. În timp ce lucra la filmul cu celebrul ursuleţ, Hall a început să exploreze universul Marvel, unde a găsit proiectul Big Hero 6, care l-a atras foarte mult. “Încă de la început am fost încurajaţi să-i oferim o amprentă personală”, spune Hall. Astfel, stilul de benzi desenate Marvel s-a îmbinat cu stilul de filmare specific Disney. “Este un film Disney cu ADN Marvel”, spune producătorul Roy Conli. “Echipa Marvel ne-a susţinut mult. Cu toţii suntem fani Marvel şi admirăm mult stilul lor de acţiune şi aventură, astfel că am vrut să fim siguri că acestea sunt adânc imprimate în poveste, alături de dorinţa de a face un film cu sufletul şi umorul pe care publicul le aşteaptă de la o animaţie Disney.”

This slideshow requires JavaScript.

În căutarea robotului Baymax
Pentru a-l găsit pe Baymax, Hall a efectuat o documentare asiduă privind lumea roboticii şi a petrecut ceva timp alături de cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon: “Am avut discuţii extraordinare despre roboţi în cultura pop. Şi am aflat că cercetau chiar soft robotics, inclusiv acest braţ de vinil care era gonflabil şi neameninţător. Putea face lucruri simple, precum a spăla pe cineva pe dinţi, însă posibilităţile erau infinite”. Echipa de producţia a vizitat şi alte universităţi de pe Coasta de Est, inclusiv Harvard şi MIT. Acele medii au devenit sursă de inspiraţie pentru laboratoarele Tech din San Fransokyo, iar cercetătorii de acolo au ajutat informându-i despre cum să fie tehnologia poziţionată în film.

Big 6 Hero, Hiro & BaymaxDacă toate acestea nu v-au convins, vă mai ofer un amănunt de ultimă oră: Big Hero 6 a fost nominalizat pentru Oscar la categoria “Cel mai bun film lungmetraj de animaţie”. Distribuit de Forum Film România, Big Hero 6 va avea premiera pe 23 ianuarie, fiind proiectat în format 2D (subtitrat şi dublat), dar şi 3D şi IMAX 3D (dublată). Dacă nu mai aveţi răbdare încă o săptămână, profitaţi de avanpremiera din acest week-end, 17-18 ianuarie.

Fiul şi tatăl sau Alex (un fel de Hiroshi Hamada al familiei) şi Max (potrivit pentru rolul Baymax)
Fiul şi tatăl sau Alex (un fel de Hiroshi Hamada al familiei) şi Max (potrivit pentru rolul Baymax)
Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Big Hero 6 – recomandare de week-end

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.