Lola's Box

Zilele de vacanţă sunt binevenite, dar uneori parcă simţi nevoia unei activităţi care să-ţi pună memoria la lucru. Aşa ca, pentru a-i implica şi pe cei mici în joc, Arvur Games a lansat două board games inspirate din poveştile clasice româneşti: Basme şi Ograda.

Povestea a început după ce Arvur Games a convins comisia Start-Up Nation că jocurile ei de societate îmbunătăţesc relaţionarea şi memoria copiilor prin metodele sale de joc. De fapt, primele idei au venit după ce o familie din Bucureşti a dorit să consolideze interacţiunea dintre părinţi şi copil. Astfel au fost create două jocuri de societate prin care memoria celor mici este pusă la lucru, iar copiii trebuie să găsească soluţii prin care să depăşească provocările din joc. Cu alte cuvinte, aceste board games sunt o alternativă la timpul petrecut de către copii pe dispozitivele mobile.

Ţineţi minte poveştile de odinioară, a căror acţiune ne transporta în casa bunicilor de la ţară? Ei bine, cam aşa stă treaba şi cu cele două jocuri, Basme şi Ograda. Jucătorii – părinţi sau copii – sunt încurajaţi să păstreze elementele de interacţiune reală în detrimentul celei virtuale. Şi, în plus, cei mici descoperă – sau redescoperă – basmele care şi pe noi, părinţii, ne-au fascinat atunci când eram de vârsta lor. Este un mod bun de a le trezi interesul faţă de literatura românească.

Spiritul inovator este specific companiilor start-up, iar regula este valabilă şi pentru Arvur Games. Astfel, poveştile jocurilor sunt comasate cu întâmplări din mediul urban şi contemporan, la care se adaugă personaje precum Harap-Alb, Împăratul Roş şi Prâslea cel Voinic.

“Totul a început pe când ne distram împreună desenând dragoni. Timpul trecea aşa frumos încât parcă vedeam cum aripile lor se desprind din picturile noastre şi se rotesc în aer, iar Tamara, fiica mea, râdea de cât de vii pot părea jucăriile când eşti deschis şi le vezi pentru ce sunt cu adevărat. Acest gând m-a făcut să realizez ce norocos sunt căci mă pot juca, pot explora şi pot învăţa alături de ea. Apoi, din dorinţa de a transmite această experienţă tuturor, am realizat împreună cu fiica mea jocurile Basme şi Ograda” – Radu Arvu, fondator Arvur Games.

Jocurile se găsesc în reţeaua Diverta – Ograda este pentru jucători de minimum 3 ani, în timp ce Basme poate fi jucat de la vârsta de 8 ani. Cine le va încerca va fi cuprins imediat de spiritul de competiţie – noi nu am avut nici o zi de vacanţă în care să nu întindem tabla de joc cu Basme. 😉

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Basme şi Ograda, board games cu poveşti clasice româneşti

  1. Sincer nu stiam de acest joc!Cu siguranta daca parintii i.ar ajuta pe copii,sa.i invete si sa.i indrume la jocuri din acestea,sigur ar fi interesati si tentati sa joace!Din pacate,parca nici parintii nu mai au tentatia sa se joace cu copiii lor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.