Lola's Box

Baccarat Rouge 540 este deopotrivă un parfum şi o bijuterie. Este un parfum ce poartă semnătura Maison Francis Kurkdjian, dar cu sclipirile de cristal moştenite de cei peste 250 de ani de tradiţiei ai Maison Baccarat. O poveste născută din contopirea a două nume de legendă.

“Luminos şi sofisticat, Baccarat Rouge 540 se aşează pe piele în acorduri florale de ambră şi într-o uşoară briză lemnoasă. Mi-am imaginat o alchimie poetică, unde notele de iasomie şi strălucirea şofranului definesc faţetele minerale ale ambrei şi tonurile lemnoase de cedru proaspăt tăiat. O semnătura olfactivă memorabilă”. Sunt cuvintele care îi aparţin lui Francis Kurkdjian şi denotă pasiunea cu care parfumierul francez vorbeşte despre cea mai nouă creaţie a sa. Una care a avut misiunea nobilă de a celebra 250 de ani de istorie Baccarat.

Baccarat Rouge 540

De ce Rouge 540? Numărul în sine are o semnificaţie aparte pentru cei din industria cristalelor. 540 reprezintă temperatura ce trebuie atinsă astfel încât culoarea unui cristal să vireze în roşu Baccarat. Doar 250 de norocoşi – acelaşi număr precum vârsta pe care o aniversa casa franceză de cristaluri -, dispuşi să plătească până la 3.000 de euro pentru 100 ml, au avut bucuria de a avea Baccarat Rouge 540.

Baccarat Rouge 540 by Maison Francis Kurkdjian

Deşi exclusivist, parfumul a cunoscut un succes fulminant, motiv pentru care în 2015 a fost lansat ca parte a Maison Francis Kurkdjian. Catalogat de maestrul parfumier ca fiind unul lemnos-floral, Baccarat Rouge 540 îţi dă impresia că este un gurmand prin multitudinea de arome pe care le dezvăluie. La început, infuzia de portocală roşie îl face să pară dulce, poate chiar excesiv de dulce. Însă, după câteva momente, iasomie devine atotstăpânitoare, în timp ce cedrul preia notele de mijloc ale Baccarat Rouge 540.

Baccarat Rouge 540 by Maison Francis Kurkdjian

Cu timpul, parfumul devine unul contrastant, cu texturi şi abordări care îl fac potrivit să fie purtat deopotrivă de femei şi de bărbaţi. Tranziţiile sale pot fi patru poveşti diferite, dar care au sens dacă le citeşti în ordinea potrivită. Altfel, fiecare poveste poate reprezenta propriul său parfum, dar în fapt acţionează ca un ansamblu.

Considerat parfumul anului 2016, Baccarat Rouge 540 by Maison Francis Kurkdjian vă dă întâlnire în locaţiile Beautik Haute Parfumerie şi pe www.beautik.ro.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.