Lola's Box

Când spui “little black dress”, gândurile îţi zboară instantaneu la Audrey Hepburn şi rolul său din Breakfast at Tiffany’s. La 53 de ani de la premiera filmului, una dintre cele mai frumoase actriţe ale Hollywoodului este muza celei de-a 14-a ediţii SOIRÉES DE LA MODE.

SOIRÉES DE LA MODE, afişDacă sezonul anterior SOIRÉES DE LA MODE s-a încheiat cu o ediţie închinată simbolului naţional Maria Tănase, noua stagiune se deschide marţi, 16 septembrie, în locaţia tradiţională, Howard Johnson Plaza Hotel. Iar designerii invitaţi au primit o temă pe cât de foarte cunoscută, pe atât de dificilă: Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn, Breakfast at Tiffany's2014 este anul în care fanii – deopotrivă ai actriţei şi ai simbolului fashion – aniversează 85 de ani de la naşterea lui Audrey. Pe lângă succesele de box-office pe care ni le-a lăsat moştenire – pentru a aminti doar trei titluri: Vacanţă la Roma, Breakfast at Tiffany’s şi My Fair Lady -, Audrey Hepburn a devenit un icon de stil şi atitudine, ceea ce a făcut ca presa internaţională de film, susţinută de cea de lifestyle, să o desemneze “Cea mai frumoasă femeie a ultimilor 50 de ani”.

Cei 12 designeri români invitaţi să-şi prezinte viziunile inspirate de Audrey Hepburn sunt: Natalia Vasiliev, Agnes Toma, Simona Semen, Marie Ollie, Mirela Fraser, Sandra Galan, Kinga Varga, Florina Ivaşcu, Norina Stoica, La Chatterie, R’Ias Couture şi Rozalia Bot. Cu toţii au fost încântaţi de tema şi mai ales de oportunitatea de a-i aduce un omagiu vestimentar personalităţii care a fost Audrey.

Alin GălăţescuEu cred că SOIRÉES DE LA MODE este tipul de eveniment de modă «exerciţiu». Este una dintre cele mai interesante forme de manifestare creativă a unui grup de designeri, de exprimare a unei viziuni, cumva colective, asupra celor mai importante teme din modă şi lifestyle – din zona spirituală până în cea a marilor personalităţi ale lumii. Astfel moda interacţionează profund cu celelalte domenii ale vieţii şi culturii, devine exponent şi senzor de reflectare a acestora prin limbajul atât de aparte al creaţiei vestimentare autentice, româneşti. SOIRÉES DE LA MODE este gândit ca o stare de graţie, în afara regulilor şi constrângerilor, un omagiu, o expunere personalizată intens, o dăruire a unor oameni speciali, prin ceea ce ştiu ei sa facă cel mai bine – creaţiile lor -, către ceilalţi. E generozitate şi libertate, în stare pură. E pasiune şi plăcere oferită tuturor. E bucurie comună.

Alin Gălăţescu
director general AVANPREMIERE
organizator SOIRÉES DE LA MODE

Şi pentru ca amprenta românească a evenimentului să fie prezentă şi în plan acustic, întreaga ambianţă sonoră va fi asigurată, live, de Maria Răducanu. După întâlnirea cu cei 12 designeri români, voi reveni cu impresii de la a 14-a ediţie SOIRÉES DE LA MODE.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Audrey Hepburn, muza SOIRÉES DE LA MODE 14

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.