Lola's Box

Chiar dacă vremea nu pare a fi cea specifică sezonului, iarna este la putere. Nu ştiu cum sunteţi voi, dar acesta este sezonul pe care îl asociez cel mai des cu experienţa ceaiului. Şi pentru că tot voiam ceva nou, am descoperit Cupper, un ceai natural bio a cărui poveste a început la Dorset, în sud-vestul Angliei.

Sunt 35 de ani de când s-a scris prima filă din povestea brandului. În 1984, câţiva degustători profesionişti de ceai – da, există şi aşa ceva – au dorit să-şi împărtăşească pasiunea cu lumea întreagă. Aşa a apărut Cupper – în Marea Britanie îl găsiţi sub numele Clipper -, cu reţete unice, ingrediente de cea mai bună calitate şi know-how englezesc. Toate acestea îl fac unic pentru cunoscători şi căutat de pasionaţii de ceai de pretutindeni.

Vrei un pretext de a te întâlni cu o prietenă? O inviţi la un ceai aromat şi bun. Ai avut o zi obositoare, un drum lung, ai alergat prin ploaia rece sau ai urcat prin zăpadă? Tot atâtea motive pentru a-ţi prepara o ceaşcă de ceai. Parfumul şi aroma lui sunt prietenul de nădejde şi la bine, şi la greu. Şi pentru ca ţie să îţi fie şi mai bine, infuzia trebuie făcută cu un produs natural, bio, din plante cultivate organic şi prelucrate fără chimicale. Ia toate acestea, pune-le la un loc şi obţii secretul succesului de care se bucură Cupper.

Delicios, sănătos, etic, la preţuri atrăgătoare

Înainte de Cupper, lumea ceaiului era diferită de cea de astăzi. Mai ales în Europa, unde nimeni nu se gândise încă să amestece plante diverse pentru a obţine arome sofisticate, cu efecte speciale. A fost nevoie de câţiva pasionaţi de ceai pentru apariţia ceaiului bio Cupper. Acesta a schimbat tradiţia britanică a 5 O’Clock într-o experienţă savuroasă, care se poate încerca la orice oră, în orice ţară sau anotimp. Iată şi de ce…

  • Gust desăvârşit. Combinaţia de plante a fiecărei cutii este unică, aleasă cu grijă, folosind competenţa specialiştilor în tradiţia britanică a ceaiului. Pliculeţele ambalate individual protejează calitatea ingredientelor şi susţin caracterul premium al ceaiului. Fiecare sortiment Cupper este o explozie de arome pentru toate gusturile şi preferinţele: condimentat, fructat, vanilat, energizant sau liniştitor. Pentru savoarea şi aromele sale delicioase, Cupper a fost recompensat de către clienţi cu titlul Great Taste Award 2018.

  • Sănătos şi sigur. Ceaiul este din plante fără teină, ambalate ecologic la Dorset. Ingredientele sunt de cea mai bună calitate, provin din agricultura ecologică şi sunt dozate atent în pliculeţe a căror fabricarea s-a făcut fără agenţi de înălbire sau plastic. Ceaiul nu conţine coloranţi, conservanţi sau organisme modificate genetic. Fiecare combinaţie de plante este recomandată unui anumit moment al zilei sau al anului, cu efecte specifice blânde asupra organismului.
  • Etic şi sustenabil. Plantele folosite la ceai sunt recoltate de pe plantaţii unde nu sunt folosiţi copii sau persoane defavorizate. Ambalajele sunt reciclabile.
  • Preţ atractiv. Ceaiul bio Cupper are un preţ recomandat atractiv pentru consumatori: 14,5 lei/cutia de 20 pliculeţe, la acelaşi nivel cu brandurile non-bio.
  • Unde le găsim: la raionul bio din Equilibrium Mega Image, în magazinele DM, Profi Premium, BebeTei, dar şi online pe nutrivita.ro.

MY TIME

Ceai certificat ecologic din plante, fără teină. Ingrediente: scorţişoară 47%, coajă de portocală, seminţe de fenicul 14%, rădăcină de ghimbir 12%, lemn dulce 14%, cuişoare 3%. Un ceai cu efect energizant, antioxidant, digestiv, care stimulează metabolismul. Conţine lemn dulce, nerecomandat în exces persoanelor cu hipertensiune arterială.

SWEET DREAMS

Ceai certificat ecologic din plante, fără teină. Ingrediente: muşeţel 30%, roiniţă (Melissa Officinalis) 15%, lavandă 14%, citronela, seminţe de fenicul, măceşe, mentă. Este un ceai aromat, bun la gust, cu efect calmant şi liniştitor, numai bun de băut seara, înainte de culcare. Muşeţelul este un relaxant digestiv. Roiniţa dă ceaiului o aromă de lămâie şi este un excelent protector hepatic şi cardiac, cu multe alte beneficii pentru sănătate. Atât roiniţa, cât şi levănţica au efect calmant, fiind folosite în fitoterapia insomniei.

ZEN BALANCE

Ceai certificat ecologic din plante, fără teină. Ingrediente: citronela 35%, urzică, frunze de eucalipt 20%, măceşe, frunze de ginkgo biloba 3% – un ceai excelent cu care să-ţi începi ziua. Citronela îi dă o aromă subtilă de lămâie. Are proprietăţi antioxidante şi un efect recunoscut antibacterian, antiinflamator, reduce nivelul colesterolului şi al zahărului în sânge. Ginkgo biloba are efect vasodilatator şi neurotrop şi este un bun remediu pentru mâini şi picioare reci (mai ales iarna) şi stimulant al memoriei şi capacităţii de concentrare.

SKINNI VANILLI

Ceai certificat ecologic din plante şi fructe cu aromă de căpşune şi vanilie, fără teină. Ingrediente: hibiscus, măceşe, rooibos, rădăcină de lemn dulce, aromă naturală de căpşuni şi alte arome naturale – vanilie, coajă de portocală. Este un ceai fructat delicios, potrivit pentru orice anotimp: iarna, fierbinte, cu turtă dulce şi alte prăjiturele de sezon; vara îl putem păstra 1-2 zile la frigider şi se consumă cu cuburi de gheaţă şi frunze de mentă. Hibiscus are un gust uşor acrişor, asemănător cu cel al afinelor, şi dă ceaiului o culoare roşiatică. Este bogat în vitamine, minerale şi are proprietăţi antioxidante. Scade tensiunea arterială şi colesterolul, îmbunătăţeşte digestia şi susţine imunitatea. Rooibos are efect antioxidant şi relaxant. Lemnul dulce creşte tensiunea arterială – stai departe de el dacă ştii că ai hipertensiune.

Care ţi se pare varianta potrivită pentru tine? Dacă l-ai încercat deja, nu ezita să-mi spui care îţi sunt impresiile.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.