Lola's Box

Despre timp se spune că este cea mai prețioasă resursă, pentru că nu are preț și nu poate fi recuperată. Dacă este să privim din perspectiva tenului nostru, povestea este cu atât mai adevărată pentru că această trecere a timpului lasă și urme. Uneori mai fine, alteori mai adânci. Spre bucuria noastră, Yves Rocher vine cu Lifting Végétal, o gamă de îngrijire a tenului pe bază de Colagen Vegetal.

Când este vorba de produse provenite din lumea vegetală, Yves Rocher este primul nume care îmi vine în minte. De fiecare dată când am încercat produsele acestui brand, am avut impresia că trăiesc experiența unei călătorii în timp și spațiu, chiar în inima Bretaniei, în La Gacilly, acolo unde Yves Rocher și-a descoperit pasiunea pentru lumea vegetală.

Ser concentrat cu efect de lifting Yves Rocher Lifting Végétal

Mi-ar fi plăcut să ajung în podul casei sale, acolo unde a fabricat primele produse de frumusețe pe bază de plante. Nu aș refuza nici ocazia de a pătrunde în laboratoarele care acum, după mai bine de 60 de ani, continuă povestea cu multă pasiune și care au transformat brandul în marca de îngrijire numărul 1 din Franța.

Cu impasibilitatea sa caracteristică, timpul nu a stat pe loc și a permis echipei din La Gacilly să dezvolte noi și noi formule pentru îngrijirea tenului. La fel de implacabil, timpul trece și peste noi, iar pielea începe să sufere așa-numitul efect de aging (îmbătrânire). Practic este vorba de o schimbare a geometriei feței, pentru că mușchii faciali nu mai sunt la fel de fermi, iar gravitatea intervine și ea și face ca obrajii să se lase.

Ajuga Reptans, sursa de Colagen Vegetal

Cremă cu efect de lifting pentru zona ochilor Yves Rocher Lifting Végétal

Duelul nostru cu efectele trecerii timpului l-aș putea asemăna cu un asalt din scrimă. Ceea ce face Moș Timp cu tenul nostru poate fi considerată parada. Nu este doar una, ci mai multe, care vin în cascadă, aproape zi de zi. 😉 Dacă vrei să punctezi, fiecare paradă trebuie urmată de o ripostă. Dar cum să dăm aceste riposte astfel încât să fie în favoarea noastră? Ei bine, acesta este momentul în care pe planșă urcă specialiștii Yves Rocher.

Studiile intense de laborator ale acestora au identificat potențialul pe care îl are Ajuga Reptans (cunoscută drept Vinețica), o plantă erbacee perenă, folosită de cele mai multe ori ca plantă decorativă. Însă mare său atu stă în concentrația unică de Colagen Vegetal, excelent pentru crearea unui concentrat inedit și brevetat. Acesta are darul de a dinamiza celulele pielii (sunt fortificate cu 19%) și de a întări structura tenului (stimulează sinteza de elastină cu 27%). Practic, molecula de Colagen Vegetal a Yves Rocher este extrem de asemănătoare cu structura colagenului din piele, fiind asimilat ușor în ten.

Biotehnologia vegetală a fost cea care a permis obținerea unui activ vegetal extrem de eficient. O singură prelevare de celule de Ajuga reptans și o fază de multiplicare sunt suficiente pentru obținerea Colagenului Vegetal, după care acesta este purificat și fragmentat. Pentru gama Lifting Végétal s-a mers mai departe pentru a se găsi senzorialitatea dorită și s-a cercetat textura produselor, astfel încât acestea să aibă efect tensor imediat.

Ce găsești în gama Yves Rocher Lifting Végétal

Portofoliul Lifting Végétal cuprinde cinci produse:

  • Ser concentrat cu efect de lifting – are acțiune antirid, cu efect de lifting și fermitate; se aplică în fiecare dimineață, pe ten și pe gât, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten.
  • Cremă de zi cu efect de lifting – redă volumul, elasticitatea și fermitatea pielii; se aplică în fiecare dimineață, pe ten și pe gât, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten.
Cremă de zi cu efect de lifting Yves Rocher Lifting Végétal
  • Cremă de noapte cu efect de lifting – are textură de balsam, hidratează și redă confortul tenului; se aplică seara, pe ten și pe gât, fiind potrivită pentru toate tipurile de ten.
  • Cremă cu efect de lifting pentru zona ochilor – gel cu textură fresh, hidratează, decongestionează pungile de sub ochi și luminează imediat privire; se aplică dimineața și seara, pe zona din jurul ochilor.
  • Fluid iluminator cu efect de remodelare – cu textură irizantă și fresh, hidratează și redă instant luminozitatea tenului, iar ridurile sunt reduse; se aplică în fiecare dimineață, pe ten și pe gât, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten.

Grija și apropierea de mediu a gamei Lifting Végétal sunt vizibile și în ceea ce privește ambalajele folosite de Yves Rocher. Toate flacoanele sunt realizate din sticlă, un material ce poate fi reciclat cu ușurință și de un număr infinit de ori. Totodată, cutiile sunt din carton reciclabil – mai mult, cartonul este realizat din material lemnos 🌳 provenit din păduri gestionate în mod durabil.

Experiența mea cu Yves Rocher Lifting Végétal

Cremă de zi cu efect de lifting Yves Rocher Lifting Végétal

Când am citit primele informații despre această gamă propusă de Yves Rocher, am fost foarte curioasă și cum va contribui la ritualul de îngrijire a tenului. Pe de-o parte, am o vârstă și este firesc ca tenul să nu mai fie în cea mai bună formă a lui. Pe de altă parte, problemele de sănătate au impus terapii care au afectat și ele foarte mult calitatea tenului.

Ritualul meu începe dimineața cu curățarea tenului – foarte importantă în orice situație, pentru a aplica serurile sau cremele pe o piele curată – cu o cremă demachiantă (cu mușețel sălbatic bio, tot de la Yves Rocher 😉). Odată tenul pregătit, am aplicat serul Lifting Végétal prin mișcări de tapotare ușoară, fără a masa pentru absorbția în piele. După aceasta urmează aplicarea cremei de zi, prin mișcări fine de netezire de la interior către exterior – practic este o altă modalitate de lifting al pielii. Procedura se încheie cu crema pentru zona ochilor, la fel cu mișcări de la interior către exterior.

Ser concentrat cu efect de lifting & cremă cu efect de lifting pentru zona ochilor

Pentru a obține rezultatele dorite, procedura trebuie realizată zi de zi, timp de cel puțin o lună. Din acest motiv, cele trei produse Yves Rocher Lifting Végétal și-au făcut loc în bagajul meu chiar și atunci când am fost internată în spital. Aproape că nu a fost zi în care să nu fiu la momentul meu de pampering atunci când medicul venea la vizita de dimineață. 😁

Dacă sunt mulțumită de rezultate? Mai mult decât mulțumită, mai ales că știu cum se simțea tenul meu atunci când îl atingeam. Acum este hidratat și și-a recăpătat fermitate. Touché!

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.