Lola's Box

De fiecare dată când venim dintr-o vacanţă minunată, suspinăm după peisajele superbe pe care le-am văzut. Ne uităm la fotografii, dar uneori nu vrem să redeschidem telefonul sau laptopul pentru a le mai privi o dată. Cameleonia a găsit o modalitate absolut spectaculoasă de a-ţi transforma amintirile în ceva atemporal.

De acum, nimic nu-ţi mai stă în cale pentru alegerea decorului care să te inspire şi să te facă fericită. Cu oamenii potriviţi şi puţină imaginaţie poţi avea propriul univers al culorilor şi al optimismului. Pe scurt: decoruri artistice din faianţă pictată în format mare. Este o noutate absolută în designul interior pe care Cameleonia o aduce în România.

Cameleonia, tablou faianţă în birou

Cameleonia, realizare produse

Se poate porni de la o imagine care ne fascinează şi pe care dorim să o vedem cât mai des. Primul pas este realizarea picturii de către maeştri artizani spanioli, care folosesc tehnici vechi de peste 500 de ani. Ulterior, plăcile de faianţă sunt introduse în cuptor pentru 24 de ore, iar temperatura creşte treptat până la 1.000 de grade Celsius. Prin temperatura ridicată se realizează fixarea culorilor, astfel încât faianţa poate fi spălată şi curăţată după montare, fără riscul decolorării.

Cameleonia, pictură pe faianţă

Cameleonia, grădină la lac

Montajul este acelaşi ca la faianţa obişnuită – singura diferenţă este că, realizându-se manual, fiecare tuşă de pensulă este unică. Prin variaţiile de temperatură ale ciclurilor de coacere, culorile îmbrăţişează nuanţe uşor diferite. Astfel se obţine caracterul unic şi amprenta hand-made. Acelaşi decor, pictat de două ori de acelaşi pictor, poate avea mici diferenţe la final.

Cameleonia, muncitor cu cal

Cameleonia, femei cu ulcioare

Amplasarea creaţiilor direct pe perete – sub formă de faianţă clasică sau de tablou – face ca amintirile sau visurile să fie chiar în spaţiul nostru. Pagini întregi de speranţe, emoţii sau trăiri. Fiecare se răsfoieşte cu fiecare pas pe care îl facem în viaţă. Din dragoste pentru frumos, tradiţie, stil şi calitate, magia Cameleonia se transpune în decoraţiuni şi produse de lifestyle unice. În fapt, este o nouă îmbinare între vechi şi nou. Tehnica dăinuie de sute de ani, dar motivele şi simbolurile sunt specifice societăţii contemporane.

Dacă ar fi după mine, i-aş pune pe artizanii Cameleonia să-mi decoreze toată casă numai cu tablouri de vară, soare şi mare.

Cameleonia, bărci în port

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.