Lola's Box

După ce ani de zile s-a concentrat pe mai multe domenii, Jean-Paul Gautier a luat o decizie radicală privind creaţiile sale vestimentare.

Jean Paul GautierConform unei ştiri publicată de Reuters, casa franceză de modă a anunţat că nu va mai produce colecţii ready-to-wear destinate bărbaţilor şi femeilor. Controlată de producătorul spaniol de parfumuri Puig, casa ce poartă numele celebrului creator francez se va concentra în viitor doar pe colecţiile haute couture, pe parfumuri şi diverse colaborări cu industria de specialitate.

Înfiinţată de Antonio Puig Castillo în 1914, ca urmare a pasiunii sale pentru artă, compania Puig a fost orientată de la început spre domeniile cosmeticelor şi parfumurilor. În prezent, grupul iberic realizează parfumuri pentru casele de modă Prada şi Commes des Garcons şi deţine brandurile de fashion Carolina Herrera, Nina Ricci şi Paco Rabanne, iar în 2011 a prealuat controlul Jean-Paul Gaultier, după achiziţionarea a 45% din acţiuni de la Hermès şi 10% de la însuşi JPG.

Jean-Paul Gaultier for Lindex Autumn 2014Jean-Paul Gaultier, unul dintre cei mai longevive staturi franceze în fashion – alături de Karl Lagerfeld la Chanel -, şi.a deschis afacerea la începutul anilor ’80.

credit foto: Lindex

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.