Lola's Box

Pentru acest an, studiourile Disney ne-au pregătit o întreagă serie de întâlniri în sălile de cinema, unde ne vor prezenta cele mai noi producţii pentru cei mici (şi cei mari). Iar pentru primul week-end de primăvară din 2016 ne invită să vizităm Zootropolis.

Dacă îţi vorbesc despre iepuri, ce anume îţi vine prima dată în minte? Frică, spaimă, fugă. Şi dacă ţi-aş spune că un iepure poate fi curajos şi vrea să fie cel care instaurează ordinea şi liniştea într-un oraş? Şi nu în orice oraş, ci în Zootropolis, urbea în care animalele paşnice trăiesc în armonie cu cele de pradă. Da, da, ştiu, te amuză copios ideea. 🙂 Şi totuşi…

Zootropolis

Pare imposibil, dar imaginează-ţi un oraş perfect, ideal, fabulos, spune-i tu cum mai vrei. O metropolă în care primarul este un leu, iar viceprimarul o oaie. Şeful poliţiei este un bizon, unul din oamenii din subordinea lui este iepure, iar acesta din urmă colaborează cu o vulpe, cea care era “personajul-ştie-tot”. Iar pe măsură ce povestea filmului se dezvoltă, în Zootropolis vei descoperi multe alte combinaţii cel puţin interesante.

Departe de a mă considera un critic de film, pot spune că de mult nu am mai văzut un desen de animat atât de atractiv şi amuzant – trebuie să-i mulţumesc juniorului care “mă duce” la premiere. 🙂 Chiar dacă au trecut 93 de ani de când Walt Disney şi-a înfiinţat studioul şi o jumătate de secol de când “Geniul” a trecut în nefiinţă, magia animaţiilor ce-i poartă numele continuă să ne fascineze deopotrivă pe cei mici şi pe cei mari.

Zootropolis, before & after coffee

Cine este starul pop din Zootropolis: Gazelle sau Shakira?

Aproape că nu există film Walt Disney Animation Studios în care coloana sonoră să nu joace un rol important. Iar în Zootropolis, vedeta metropolei – Gazelle – a împrumutat vocea de la Shakira şi interpretează “Try Everything”, o melodie scrisă de Sia. Ţi-aduci aminte când ţi-am spus că vei mai întâlni asocieri interesante?

Zootropolis, Shakira & Gazelle

Shakira a vândut peste 60 de milioane de discuri şi a câştigat două premii Grammy, opt Latin Grammy şi câteva World Music Awards, American Music Awards şi Billboard Music Awards. Este singurul artist sud-american care a avut o melodie pe primul loc în SUA – patru dintre cele 20 de hituri cu cele mai mari vânzări din ultimul deceniu.

Gazelle e cel mai mare star pop din Zootropolis. Adorată în întreaga lumea de turme de fani, Gazelle este o celebritate conştientă de probleme sociale, fiind în egală măsură talentată şi sufletistă. “Gazelle întruchipează cu adevărat spiritul oraşului, unde oricine poate fi orice. Mesajul ei este unul bazat pe speranţă, acceptare a celorlalţi, prietenie şi camaraderie”, spune regizorul Rich Moore.

Ştii ce ai de făcut în week-end, nu? Călătoreşti în Zootropolis. Uiţi de popcorn şi suc pentru că întreaga ta atenţie va fi asupra aventurilor lui Judy Hope.

Zootropolis – sinopsis

Zootropolis, Judy Hopps & Nick Wilde & Flash

Metropola modernă a mamiferelor din Zootropolis este un oraş ca nici un altul. Cuprinzând cartiere de locuinţe precum luxosul Sahara Square sau glacialul Tundratown, reprezintă o încrucişare de rase, unde animale din fiecare mediu trăiesc laolaltă – un loc unde, indiferent ce eşti, de la cel mai impunător elefant la cel mai mic şoricel, poţi deveni orice. Însă când ofiţerul începător Judy Hopkins (voce Ginnifer Goodwin) ajunge în oraş, ea îşi dă seama că a fi primul iepuraş într-o echipă de poliţie formată din animale mari şi puternice nu e atât de uşor.

Hotărâtă să-şi dovedească valoarea, ea profită de ocazia de a rezolva un caz, chiar dacă asta înseamnă să se asocieze cu vulpoiul şarlatan şi bun de gură Nick Wilde (Jason Bateman), pentru a desluşi misterul. Creaţia Walt Disney Animation Studios – titlul original este Zootopia – este o comedie de aventuri regizată de Byron Howard (Tangled, Bolt) şi Rich Moore (Wreck-It Ralph, The Simpsons) şi coregizată de Jared Bush (Penn Zero: Part-Time Hero). Distribuit de Forum Film România, “Zootropolis” rulează în format 3D, atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată.

Printre cei care dau vocile personajelor în varianta dublată a filmului se numără: Mihai Dobrovolschi (Nick Wilde), Tily Niculae (Bellwether / Talangă), Sânziana Tarţa (Judy Hopps), Mihai Barangă (Chief Bogo / Şeful Bogo), Andrei Huţuleac (Clawhauser / Gheruţă), Delia Nartea (Bonnie Hopps), Ion Grosu (Stu Hopps), Florian Ghimpu (Yax), Zoltan Butuc (Mayor Lionheart / Primarul Inimă-de-Leu), Lavinia Şandru (Gazelle).

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.