Lola's Box

Cultura şi bucătăria japoneză mi s-au părut mereu fascinante. Aşa că, atunci când am trecut pragul restaurantului Zen Sushi, pentru mine a fost o experienţă aparte.

În arta culinară, experienţa zen pleacă de la premisa că mâncarea este mai bună atunci când este preparată din cele mai proaspete ingrediente. Calitatea şi prospeţimea ingredientelor, dar talentul şi priceperea bucătarilor. Toate acestea garantează o experienţă culinară unică la Zen Sushi, într-un design minimalist, dominat de culori închise şi accente de bambus.

Zen Sushi, ambianţă

Zen Sushi, ambianţăPentru mine, Zen Sushi părea un local de dimensiuni reduse, oarecum exclusivist, aşa că am fost plăcut surprinsă să văd cât este de mare de fapt. Simplitatea locului este în aceeaşi notă cu ceea ce ştiam din poveştile despre cultura niponă. Totul curat, aerisit, fără artificii care nu sunt necesare. Când intri într-unul dintre restaurante – eu am fost la cel din Vasile Lascăr -, ambianţa te face să te simţi ca şi cum ai fi la Tokyo.

Este de ajuns să arunci o privire în meniu şi deja nu mai ştii ce să comanzi. Poţi servi de al faimoasele Makisushi (rulouri cu orez, învelite în alge nori) până la sofisticatele Sashimi (preparate din peşte crud şi ingrediente fine). Partea cea mai spectaculoasă este că totul se prepară pe loc, chiar sub privirile tale. Rulourile iau loc cuminţi în farfurie şi nu aşteaptă decât să fie savurate. Iar multe dintre Makisushi pot fi degustate atât de gurmanzi, cât şi de vegetarieni, fiind preparate cu orez, legume şi tofu, dar şi peşte sau fructe de mare.

Zen Sushi, Seafood Miso

Zen Sushi, Seafood Udon

Ar fi fost un adevărat sacrilegiu să trec pragul Zen Sushi şi să nu încerc una din celebrele supe japoneze. Aşa că, fiind o zi de vară nu excesiv de călduroasă, am zis să testez Seafood Miso (supa Miso cu fructe de mare). Este light, absolut delicioasă şi cu mai multe sortimente de fructe de mare. Dacă vreţi o supă mai consistentă, puteţi încerca Seafood Udon, în fapt o supă cu paste japoneze din orez şi fructe de mare.

Zen Sushi, Dragon Maki & Rainbow Maki

Şi dacă mergi la Zen Sushi, se poate să nu serveşti sushi? Aşa că platoul nostru a fost o combinaţie de Dragon Maki şi Rainbow Maki. Dragon Maki reprezintă rola cu somon, crevete tempura şi castravete învelită cu avocado şi anghilă, peste care se presară floricele crispy tempura. Rainbow Maki înseamnă rolă cu surimi, castravete şi avocado învelită în cinci feluri de peşte.

Zen Sushi, Apple Tempura

Zen Sushi nu te lasă să pleci până nu încerci şi unul din deserturile sale. Iar recomandarea lor a fost Apple Tempura. Reţeta este un măr crocant, din făină tempura, acoperit cu îngheţată şi topping. Eu nu am voie deserturi cu zahăr, dar cine l-a încercat mi-a spus că este “foodgasm”. 🙂

Acum ştiu ce vreau. Data viitoare, când vreau să experimentez din nou cultura şi bucătăria japoneză, am să încerc un loc nou: Zen Fusion. Am fugit!

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.