Lola's Box

Am avut plăcerea să particip la “Women in time”, un cocktail-tribut pe care The Grand Avenue – JW Marriott l-a organizat în parteneriat cu revista Harper’s Bazaar şi la care au fost celebrate unele dintre cele mai influente femei icon ale lumii – muze, tastemakers, militante, scriitoare şi colecţionare de artă -, a căror pasiune comună era MODA.

Sonia Argint Ionescu
Sonia Argint Ionescu

Sonia Argint-Ionescu ne-a prezentat şase portrete de femei fascinante: Nancy Cunard (scriitoare şi activistă), Diana Vreeland (fashion editor la Harper’s Bazaar şi Vogue), Gabriella Crespi (designer de mobilă), Bettina Graziani (fotomodel, designer de tricotaje, scriitoare, compozitor), Peggy Guggenheim (colecţionar de obiecte de artă) şi Zelda Fitzgerlad (romancier).

This slideshow requires JavaScript.

Dar, pentru mine, atracţia serii a fost doamna Adina Nanu, profesor, critic şi istoric de artă, autoarea celebrei cărţi “Bărbatul şi Moda”, care îl are drept coautor pe criticul de modă Ovidiu Buta. Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă şi a Facultăţii de Litere din Bucureşti, doctor în Istoria Artelor, Adina Nanu predă istoria artelor vizuale, a stilurilor şi a costumului la Universitatea Naţională de Arte, cât şi la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Adina Banu
Adina Banu

Pentru a ilustra cursurile, doamna Nanu a strâns o colecţie de costume autentice şi obiecte ambientale din secolele XIX-XXI, cu care a organizat 15 expoziţii în ţară şi în străinătate. De-a lungul carierei sale, a publicat peste 35 de volume despre artă, numeroase studii şi articole, a expus desene şi sculpturi. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Doctor Honoris Causa din 2014.

Tatiana Ernuţeanu & Adina Nanu & Silvia Şerban
Tatiana Ernuţeanu & Adina Nanu & Silvia Şerban

La “Women in time”, Adina Nanu – autoare a singurei cărţi de istorie a costumului din România – ne-a introdus în lumea fascinantă a modei şi sincer aş fi stat ore întregi să o ascult, o poveste în care se simţea pasiunea din spatele cuvintelor blajine.

Iulia Albu & Oana Mocanu (The Grand)
Iulia Albu & Oana Mocanu (The Grand)

Stylingul manechinelor expuse la “Women in time” a fost realizat de Iulia Albu, care a reinterpretat ţinutele purtate de cele şase fashion iconuri prezentate – pentru acest styling, Iulia a folosit piese ale brandurilor de lux care se regăsesc pe The Grand Avenue şi nu numai.

Pentru această seară minunată, mulţumirile mele merg către Tatiana Ernuţeanu!

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.