Lola's Box

Vitrina este sufletul comerţului. La propriu, şi la figurat. Fără teama de a greşi, se poate spune că cine nu are o vitrină atractivă pentru pietoni nu există. Altfel, cum ai vrea să-i transformi din simpli privitori în clienţi? Bun venit la o nouă poveste din #LolasAdventCalendar.

Unul din proiectele la care lucrăm cu mare drag de şapte ani implică şi o şedinţă de bilanţ. Iar această întâlnire are loc fie la Viena, unde ne-am reunit anul acesta, fie la München, acolo unde este sediul central companiei-mamă. Spre deliciul nostru, reuniunea este planificată în a doua jumătate a lunii noiembrie, aşa că îmbinăm utilul cu plăcutul. Pentru că, în timpul liber, ne place să cutreierăm oraşul în lung şi-n lat, să privim cu atenţie vitrina fiecărui magazin.

Se vede că designul nu este lăsat la voia întâmplării şi că departamentele de marketing privesc la propriu vitrina ca o fereastră prin care interacţionează cu oamenii de pe stradă. Există o logică în orice aranjament, există o identitate vizuală a fiecărui magazin, oricât de mic ar fi el. Iar când încep să fie decorate pentru sărbătorile de iarnă… Ei bine, vitrinele se transformă în magneţi pentru cei mici. Nu că noi, adulţii, am fi mai puţin impresionaţi. 😊


Doi ani la rând am vizitat München şi nici nu aterizasem bine că Max a şi spus: “Ştii că după ce ne cazăm ne oprim direct la Kaufhoff?”. El mai fusese şi prima dată am crezut că am plecat cu copilul după mine. Doar că, odată ajunşi la Galeria Kaufhoff de lângă Marienplatz, ne-am trezit în faţa a multor copii şi părinţi care priveau… vitrina. Nu degeaba nemţii au ales sloganul #GermanySimplyInspiring pentru a-şi promova turismul. Acea vitrină te inspiră, te face să-ţi doreşti venirea iernii, cu poveştile şi tradiţiile ei legate de Crăciun. Mai trebuie să adaug ceva sau videoul este grăitor?

400 de kilometri mai la est, Viena. Un oraş complet diferit, mult mai sobru. Şi totuşi, când vine vorba de Crăciun, vitrina fiecărui magazin se schimbă radical. Anul trecut, când am vizitat Austria, se deschisese deja şi prima Christkindlmarkt – a.k.a. piaţă de Crăciun. Inaugurarea o face întotdeauna piaţa din faţa primăriei, după care încep să se deschidă şi în alte locaţii din oraş.

2017 nu ne-a mai purtat noroc, totul fiind amânat cu o săptămână. Însă vitrinele începuseră deja să se costumeze în straie de Crăciun. Seara, după program, angajaţii aranjau decoraţiunile sub coordonarea unei persoane care se vedea că este specializată în design. Nimic nu era sigur până când “cerberul” nu privea vitrina, ca şi cum ar fi fost un simplu trecător. Şi totuşi, brandurile mari “furaseră” startul şi pregătiseră vitrine în care expuneau outfituri pentru sărbătorile de iarnă. 😊


Ne-am propus ca pe viitor să vizităm şi Londra. Bineînţeles, că tot în perioada dinaintea Crăciunului. Dacă vă întrebaţi de ce, răspunsul este în vitrina celebrului magazin Harrods…

Ce se vede prin vitrina celei de-a patra căsuţe din Lola’s Advent Calendar? Un alt cadou pregătit de mine, cu produse de makeup şi skincare. Pentru a intra în tragerea la sorţi, regulile sunt:

  • Share (public) al articolului însoţit de hashtagul #LolasAdventCalendar.
  • Lasă-mi un comentariu cu linkul share-ului.

Lista de înscrieri se încheie la finalul zilei de 4 decembrie (ora 24.00), iar câştigătoarea va fi desemnată prin tragere la sorţi şi va fi anunţată în articolul următor despre #LolasAdventCalendar. Fiţi pe fază şi revendicaţi premiul în 48 de ore – altfel, va fi acordat următoarei persoane din tragerea la sorţi.

PS: Nu uitaţi hashtagul #LolasAdventCalendar pentru a vă putea găsi, iar înscrierea să fie validă.

PS2: Câştigătoarea zilei a treia este Maria Maria (tragere la sorţi). O rog pe câştigătoarea să-mi lase, în termen de 48 de ore, un mesaj privat pe pagina Lola’s Box cu datele de contact (nume complet, adresă poştală şi număr de telefon).

Facebook Comments

Related Posts

32 thoughts on “ÎNCHEIAT/#LolasAdventCalendar, ziua 4: vitrina de Crăciun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.