Lola's Box

Dacă este să dăm crezare echipei studioului Arthur Murray – şi trebuie să-i credem pentru că sunt specialişti -, unele dansuri de societate sunt benefice şi pentru ca viaţa noastră să fie una mult îmbunătăţită.

Swing, Samba, Salsa, Cha-Cha. Nu trebuie decât să auzi numele acestor dansuri de societate şi deja simţi ritmul muzicii, unul care te stârneşte şi te provoacă să te ridici de pe scaun. Hai, ce mai aştepţi? Ringul de dans te aşteaptă. Şi, pentru această vară, Arthur Murray Bucureşti a ales aceste stiluri de dans pentru că ajută la tonifiere, la relaxare, la îmbunătăţirea posturii, că nu mai vorbim de unul dintre cele mai căutate beneficii ale dansului: tonifierea.

Şi dacă era cineva care nu credea în toată această forţă binefăcătoare a dansului, studioul Arthur Murray – îl găsiţi în Bucureşti, strada Nicolae Caranfil nr. 87 – ne-a lansat, împreună cu partenerii Kenzo şi Beau Monde, provocarea unui Dance Brunch. Sistemul de dans la Arthur Murray este orientat către multiple beneficii – fizice, psihice (relaxare, eliminarea stresului, creşterea încrederii în sine) şi în Arthur Murray, Dance Brunchplan social, unde relaţiile cu cei din jur se îmbunătăţesc semnificativ. “Combinarea celor trei tipuri de lecţii de dans permite atingerea cu uşurinţă a tuturor acestor beneficii. Vara aceasta, cei mai mulţi cursanţi au avut ca obiectiv tonifierea, spre deosebire de perioadele anterioare, când se urmărea eliminarea stresului”, declară Elena Ciungu, managerul Arthur Murray Bucureşti.

Dansurile alerte precum Samba sau Cha-Cha ajută atât la tonifierea musculaturii, cât şi la pierderea în greutate pentru că, asemenea oricărei alte activităţi fizice, contribuie activ la arderea caloriilor. Într-o oră de dans pe stilul Swing se pot arde 450 kcal, iar într-o ora de Cha-Cha, 360 kcal. Ca o comparaţie, o oră de înot ajută la arderea a 413 kcal, în timp ce o oră de tai–chi, aproximativ 220 kcal. În plus, “dansul este mult mai puţin obositor, timpul trece mult mai plăcut”, mai adaugă managerul Arthur Murray Bucureşti.

Aşa că, dacă vreţi să vă relaxaţi într-o manieră extrem de plăcută, încercaţi câteva lecţii de dans. Instructorii studioului de dans Arthur Murray vă aşteaptă de luni până vineri, între orele 13.00 şi 22.00, iar sâmbăta de 10.00 la 15.00. Şi acum… Maestro, muzica!

Arthur Murray, Dance BrunchScurtă istorie Arthur Murray

A doua cea mai veche franciză din SUA, Arthur Murray este renumit în întreaga lume şi este cea mai extinsă reţea de şcoli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri în 24 de ţări. Istoria studiourilor de dans a început în 1912, datorită lui Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat şi al dansului de societate. Coregrafii Arthur Murray colaborează adesea cu echipele de filmare de la Hollywood şi teatrele de pe Broadway, astfel că au semnat coregrafii în pelicule de referinţă “Dirty Dancing” (cu Patrick Swayze şi Jennifer Grey), “Scent of a Woman” (poţi uita tangoul dansat de Al Pacino?), “Beauty and the Beast”, “Dance with me”. Primul studio Arthur Murray din România este deschis din aprilie 2014.

Facebook Comments

Related Posts

5 thoughts on “Viaţa în paşi de dans. Cu Arthur Murray

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.