Lola's Box

Când te afli la volan, vederea bună te ajută să iei deciziile corecte. Este motivul pentru care acţiunile de conştientizare au devenit necesare pentru prevenirea accidentelor rutiere. “Siguranţa la volan începe cu o vedere bună” este mesajul pe care Essilor Transitions îl transmite prin parteneriatul cu Academia Titi Aur.

80% din tulburările vizuale pot fi prevenite sau vindecate, însă gradul de conştientizare a oamenilor este scăzut. Mai mult, accesul la ochelarii de calitate continuă să fie limitat. Conform datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 1,25 milioane de persoane sunt ucise anual în accidente rutiere, iar peste 50 de milioane sunt rănite grav. Specialiştii estimează că numărul de vehicule se va dubla până în 2040, astfel că datele privind accidentele pot creşte. Una din cauze este lipsa unei protecţii adecvate împotriva luminii puternice. Mulţi şoferi nu îşi dau seama cât de periculoase sunt razele soarelui sau strălucirile luminoase care apar brusc, atunci când conduc pe timp de noapte.

“Lumina puternică a soarelui, ceaţa şi drumurile umede pun în pericol siguranţa, însă există metode prin care ne putem proteja. Vizibilitatea bună la volan se bazează pe o combinaţie de factori: protejarea vederii de strălucirile luminoase şi reflexii, dar şi necesitatea de a avea un contrast nocturn clar. Lentilele potrivite ajută la îndeplinirea acestor cerinţe şi asigură o protecţie eficientă împotriva efectului de orbire, cu o acoperire antireflexivă”, a explicat Adrian Lungu, director tehnic Essilor. Pe de altă parte, studiile au demonstrat că unele culori ale lentilelor, precum maro sau gri, contribuie la identificarea semnalelor luminoase (semafoare, stopuri), iar reacţiile şoferilor sunt îmbunătăţite.

Parteneriatul dintre lentilele Transitions şi Academia Titi Aur urmăreşte promovarea vederii ca element-cheie pentru siguranţa la volan prin activităţi destinate creşterii nivelului de conştientizare. Essilor va susţine siguranţa rutieră prin furnizarea de mesaje, date şi analize şi va contribui permanent la dezvoltarea şi inovarea gamelor de produse care să răspundă nevoilor şoferilor. Nu sunt uitaţi nici pietonii sau alţi participanţi la trafic care sunt vulnerabili, precum bicicliştii şi motocicliştii.

Lentilele Transitions se adaptează, de la incolor la colorat, în funcţie de lumină şi condiţii meteorologice, la interior şi în aer liber, pentru orice tip de lumină. De asemenea, sunt mai receptive la schimbarea condiţiilor de lumină decât generaţiile anterioare şi protejează vederea de cel puţin 20% din lumina albastră dăunătoare din interior şi peste 85% din aer liber. Lentilele pot fi găsite la partenerii Essilor în următoarele game:

  • Transitions Signature VII – oferă până la de trei ori mai multă protecţie decât lentilele standard;
  • Transitions XTRActive – până la de cinci ori mai multă protecţie decât lentilele standard;
  • Transitions VANTAGE – singurele lentile de zi cu polarizare variabilă;
  • FLASH TO MIRROR (activate de Transitions) – oferă un efect uşor şi modern de oglindă;
  • Transitions DRIVEWEAR – lentile de soare adaptabile pentru condus.
#tatasifiul @ Essilor Transition & ATA

Cine este Essilor? Lider mondial, Essilor realizează şi comercializează o gamă largă de lentile pentru îmbunătăţirea şi protejarea vederii. Misiunea companiei este îmbunătăţirea vederii oamenilor. Pentru a-şi îndeplini această obiectiv, Essilor investeşte anual peste 200 de milioane de euro în cercetare şi dezvoltare, aducând pe piaţă produse noi, mai eficiente. Mărcile reprezentative sunt Varilux, Crizal, Transitions, Eyezen, Xperio. De asemenea, Essilor dezvoltă şi comercializează echipament, instrumente şi servicii pentru profesioniştii din domeniul îngrijirii oculare.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Vedere bună la volan cu lentilele Transitions şi Academia Titi Aur

    1. Ochelarii ca ochelarii, dar lentilele sunt supercool. Este incredibilă viteza de adaptare la luminozitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.