Lola's Box

Unii îi spun cheesecake, alţii îi zic prăjitură cu brânză. Indiferent de cum o denumim, este una dintre favoritele tuturor, inclusiv a mea. Doar că, din cauza problemelor de sănătate, caut mereu o variantă de reţetă care să fie şi delicioasă, şi sănătoasă, cu cât mai puţin zahăr. Aşa că azi vă prezint o reinterpretare a clasicului cheesecake. Cu blat din Finn Crisp.

Cu toţi ştim că biscuiţii, oricare ar fi ei, conţin zahăr. Iar acesta este un duşman al sănătăţii, indiferent că vorbim de un diabet sau de siluetă. În general, în cantităţi exagerate, zahărul nu este recomandat. Şi, că ne place sau nu, îl regăsim în (aproape) orice: iaurt, lapte, mezeluri, fără a mai aminti de diferite dressinguri gata preparate. Unii cercetători au ajuns la concluzia că, fără să vrem, consumăm până la 10 linguriţe de zahăr. PE ZI.

Ţinând cont de toate acestea, mă înţelegeţi de ce caut să fac variante ale reţetelor clasice, astfel încât consumul de zahăr să fie minimal. Aşa că astăzi vă prezint o variantă de cheesecake, cu numai două linguri de zahăr pudră. Pentru blat am folosit pâine tradiţională finlandeză Finn Crisp, pe care am mărunţit-o în blender şi pe care am amestecat-o cu trei linguri de unt (am sursa mea care îmi garantează un unt de calitate😊).

Pentru umplutură am folosit: 500 g mascarpone, 125 ml iaurt 0% grăsime, 200 g mure (le-am lăsat peste noapte la scurs), coajă de portocală şi de lâmâie (nu concept cheesecake fără aceste două arome), 2 linguri de făină integrală de orez, 2 linguri de zahăr pudră vanilat (acest sortiment are bobiţe de vanilie în el) şi 2 ouă. Această cantitate este pentru o formă destule de mare. Se amestecă toate ingredientele, se toarnă în formă peste blatul întins uniform, apoi se coace la foc mediu timp de 45 de minute (când vedeţi că marginea s-a rumenit puţin).

Voi ce idei de reţete altfel aveţi? Nu ezitaţi să le împărtăşiţi cu mine. Sharing is caring, nu-i aşa? 😊

Pont rapid: Dacă nu vreţi să petreceţi prea mult timp în bucătărie, mai am o idee de desert rapid. Într-un borcan (ca să fie vizibilă creaţia), puneţi un strat de pâine Finn Crisp mărunţită, unul de mascarpone amestecat cu iaurt light, unul de fructe de pădure. Şi repetaţi până se umple borcanul. Durează cinci minute să îl preparaţi şi îl puteţi lua la serviciu/şcoală pentru gustare.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.