Lola's Box

Gata, a venit vacanţa şi trebuie să ne facem rapid bagajele. Dar încotro o luăm? Ne uităm pe hartă şi am decis: Turcia. Dar ne confruntăm cu altă dilemă: unde în Turcia.

Încă din primii ani de după ’90, Turcia a devenit una din destinaţiile turistice preferate ale românilor. Nu, nu vorbesc despre Istanbul, care era alesul noului val de comercianţi carpato-danubiano-pontici. Mă refer la zona de litoral, acolo unde mulţi români – pe cont propriu sau prin excursii organizate de agenţii de turism – au ales să se odihnească, să se distreze şi să beneficieze de servicii care pentru Mamaia, Neptun & Co. încă erau greu de înţeles.

Antalya, panoramă hotelDacă eşti organizat şi te mişti din timp, pentru staţiunile din Turcia poţi prinde oferte extrem de atractive din punct de vedere financiar. Astfel, renumitul early booking îţi poate oferi vacanţe în staţiuni de cinci stele, dar cu preţuri care mai degrabă erau rezervate standardului mai mic cu una-două stele. Da, este avantajul celor care se mişcă din timp şi ştiu ce vor.

Poţi da lovitura şi cu ofertele last minute

KusadasiDacă mergi pe principiul “omul gospodar îşi vara sanie, iarna car”, ştii bine ce ai de făcut. Dar dacă se întâmplă să-ţi poţi lua vacanţă în ultimul moment şi vrei în Turcia? Apelezi la un prieten, iar acesta se numeşte… last minute. Sunt genul de oferte pentru care trebuie să ai totul pregătit: timpul disponibil, bagajul făcut, paşaportul valabil (în cazul în care este necesar pentru formalităţile vamale), finanţele pregătite pentru efectuarea plăţilor. Cu alte cuvinte, te decizi astăzi şi pleci mâine.

AmbianţăŞi pentru că am lămurit aceste probleme, oferta să ştii că este una cât se poate de vastă: Antalya, Bodrum, Marmaris, Kusadasi sunt doar câteva din destinaţiile de vară pentru care poţi opta. Poţi încerca şi o croazieră, pentru care, dacă ai puţin noroc, poţi găsi oferte foarte bune. Te vei simţi răsfăţată ca la curtea sultanului, dar ai mare grijă la celebra troică baclavale – sarailii – rahat. Dăunează grav… siluetei! 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.