Lola's Box

Cum nu sunt adepta procedurilor invazive, paşii mă poartă mereu către o clinică pentru a putea “şterge” urmele celor 43 de ani împliniţi la început de iulie. Şi tot luna aceasta m-am lăsat pe mâinile superpricepute ale Dr. Alice Şapcă, pentru tratamentul Intraceuticals Rejuvenate, de la Clinica Elos.

Nu de puţine ori se spune că prima impresie contează foarte mult. Iar primul meu contact cu Clinica Elos a fost unul care m-a cucerit instantaneu. Până să remarc pereţii acoperiţi cu iarbă, domnişoara de la recepţie m-a întâmpinat cu multă amabilitate şi cu unul dintre cele mai largi şi mai sincere zâmbete. După amabilităţile introductive, am ales tratamentul la care urma să fiu supusă: Rejuvenate Intraceuticals. Motivul este foarte simplu, iar denumirea terapiei dezvăluie de ce am optat pentru ea. 😊

Am intrat imediat pe mâinile Dr. Alice Şapcă care, pe lângă faptul că mi-a explicat foarte amănunţit ce procedură îmi va face, mi-a oferit şi consiliere în privinţa tenului meu – şi nu numai. Nu ştiu care este părerea voastră, dar mie mi-a plăcut foarte mult că un medic dermatolog se ocupă de mine. Nu am nimic împotriva cosmeticienelor, dar, de multe ori, au absolvit cândva un curs şi nu prea mai sunt la curent cu inovaţiile.

Doctorul Clinicii Elos mi-a propus combinarea a două tratamente faciale, întrucât mă întorsesem recent de la mare, iar pielea mea era destul de deshidratată. Aşa că am optat pentru Hidrafacial, urmat de Rejuvenate Intraceuticals. Complet relaxată, am pătruns în universul Hydrafacial, iar tenul meu şi-a început întâlnirea cu aparatul omonim:

  • curăţarea şi exfolierea – pas cu pas, celulele moarte şi impurităţile de la suprafaţa pielii au fost eliminate;
  • peelingul – a urmat curăţarea porilor cu ajutorul unor acizi speciali, astfel încât tegumentul să nu fie iritat sau lezat;
  • extracţia – cu ajutorul aplicatorului special şi a tehnologiei vortex, medicul dermatolog a realizat extracţii asupra porilor, eliminând astfel impurităţile de la nivelul pielii;
  • hidratarea – o combinaţie de substanţe hidratante este introdusă în piele pentru ca tenul să fie hrănit şi protejat.

Procedură simplă, rapidă şi relaxantă, Hydrafacial şi-a arătat imediat rezultatele: tenul meu era mai curat şi mai sănătos. Iar ţesuturile nu au fost lezate în nici un fel, astfel că pe chipul meu nu se citeau nici un fel de urme ale tratamentului. Şi, ceea ce este foarte important, efectul se menţine pentru mai multe zile. Şi cum spune o vorbă din popor, “repetiţia este mama învăţăturii”, astfel că repetările vor duce la rezultate şi mai spectaculoase.

Înainte de a trece la partea a doua a tratamentului efectuat la Clinica Elos, am avut curiozitatea să arunc o privire scurtă în oglindă. Mi-a plăcut ceea ce am văzut: mai puţine puncte negre (nu că ar fi fost prea multe), pori mai puţin dilataţi, o piele mai fină la atingere, nici o roşeaţă sau iritaţie. Şi ceea ce este important, tratamentul este personalizat în funcţie de pacient: se folosesc tipuri diferite de aplicatoare, cu tratament programat în funcţie de nevoile fiecărui tip de ten.

Răsfăţul cu acid hialuronic

Partea a doua a procedurii la care mi-am supus tenul a însemnat Intraceuticals Rejuvenate. Este un tratament adresat tenului normal, cu riduri fine, care previne deshidratarea pielii şi îmbătrânirea prematură. Terapia oferită de Clinica Elos contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi la reducerea ridurilor prin combinarea acidului hialuronic cu extracte de aloe vera, ceai verde şi vitamine A, C şi E, dovedindu-se cel mai eficient tratament de hidratare.

Mecanismul din spatele funcţionării acestei proceduri a fost implementat de australieni şi înseamnă depunerea acidului hialuronic în trei straturi:

  • infuzia Intraceuticals – oxigenul, prin presiune hiperbarică, introduce în derm o moleculă deshidratată de acid hialuronic, care are captează apa din cremele de susţinere;
  • gelul hidratant Intraceuticals – prin amestecul de acid hialuronic, acid salicilic şi vitamina C stabilizată, textura uşoară a gelului pătrunde în dermul superior şi îl hidratează intens;
  • crema hidratantă Intraceuticals – bazată pe acid hialuronic, germeni de grâu, ulei de jojoba şi macadamia, aceasta asigură hidratarea epidermei şi reprezintă un rezervor de apă pentru moleculele de acid hialuronic introduse în piele.

Rezultatul imediat? O piele mai catifelată, riduri fine estompate şi ten mai luminos. Am plecat de Elos ca un fluturaş – în autobuz m-am întâlnit cu o cunoştinţă, care mi-a spus: “Ce ai făcut? Ai o piele de puştoaică. Ce înseamnă să ai gene bune…” Nu, din păcate, nu am gene bune, dimpotrivă. Dacă este să o iau aşa, mama avea riduri adânci de la 35 de ani, iar eu am fugit toată viaţa de ele şi am căutat toate metodele pentru a le combate eficient şi cu cap, fără metode invazive.

Să nu credeţi că tratamentul s-a încheiat după ce am plecat de la clinica Elos. Acasă, urmând recomandările Dr. Alina Şapcă, am folosit produse Intraceuticals pentru îngrijirea pielii. Au trecut aproape două săptămâni şi tenul meu este ca nou.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Tried & tested: tratament Intraceuticals Rejuvenate la Clinica Elos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.