Lola's Box

Orice schimbare de an aduce noi tendinţe în materie de modă, coafuri şi machiaj. Am încercat pentru voi să aflu ce este la modă în 2013 şi ce opţiuni avem pentru a fi în trend.

Emma WatsonPĂR SCURT: Anul trecut, nu puţini au fost cei care au considerat că tendinţa pentru 2012 trebuie să fie tunsoarea pixie foarte şic cu care i-a impresionat Emma Watson (cine nu şi-o aminteşte, este simpatica Hermione Granger din seria Harry Potter). Însă femeile ar fi trecut prin furcile caudine cât timp erau ţintuite în scaunul stilistului. Pentru 2013, previziunile spun că femeile trebuie să se simtă mai îndrăzneţe, puternice şi gata de acţiune. Primele exemple sunt Miley Cyrus, Rihanna şi Alicia Keys, care şi-au redus masiv podoaba capilară. Cine le urmează exemplul?

Rujul roşu, un "must-have"BUZE ROŞII: Din primăvară, pe marile bulevarde ale mapamondului, acolo unde moda este la ea acasă, rujul în nuanţe purpurii va fi un “must-have”. Nu fi timidă. Încearcă mai multe nuanţe – de rujuri tradiţionale sau gloss foarte pigmentat – pentru a descoperi ce ţi se potriveşte cel mai bine.

COADĂ DE CAL: În cadrul showurilor de modă de la New York, modelele au defilat cu coafuri “coadă de cal” minimaliste. Copiază acest look, purtând coada spre baza capului, despicată şi strânsă foarte bine. Există şi diferenţe de opinie între experţi… Unii sunt de părere că va predomina varianta cu laterale adânci, alţii mizează pe reliefarea părţii mediane. În final, alege ce-ţi place şi vei vedea în 2014 dacă ai avut dreptate sau nu.

Dermatograful la putereDERMATOGRAF PRONUNŢAT: Fără îndoială, aspectul va fi mai apropiat de al unor ochi de pisică decât o revenire la lookul anilor ’80. Realizează acesta machiaj cu ajutorul unui dermatograf gros – obligatoriu waterproof – de culoarea neagră, gri sau maro.

PĂR ÎN “LUMINI ŞI UMBRE”: Tehnica de colorare a părului “de la închis la deschis” (sau invers) pare să nu mai aibă prea mulţi fani, dar este ceva care se păstreză în tendinţe. Este de preferat ca nuanţele să se piardă unele în altele pentru an u se realiza o trecere bruscă, ca atunci când ţi se vede culoarea de la rădăcină.

Produse "verzi" pentru îngrijire corporalăPRODUSE ECOLOGICE: Aruncă şampoanele ieftine, pline de sulfaţi, şi bucură-te de ceva “verde”. Clienţii au cerut produse mai naturale, fără chimicale, iar producătorii au început să-i asculte – în cele din urmă. Oferta este bogată şi nu trebuie decât să cauţi ce-ţi place, să citeşti cu atenţie eticheta şi îşi va fi mai bine.

Brad Pitt, reclama ChanelBĂRBI ASPRE: Omule, ia legătura cu propriul tău pădurar. Brad Pitt sau Gerard Butler sunt doar două exemple că bărbaţii pot fi sexy şi când nu s-au întâlnit cu aparatul de ras în ultimele cinci zile. Brad ne-o demonstrează şi-n ultima reclamă Chanel.

PRODUSE COSMETICE PENTRU BĂRBAŢI: Refuză să te bărbiereşti, dar ai grijă de tine în rest. Din ce în ce mai mulţi bărbaţi îşi fac programări la manichiură, pedichiură sau cosmetică. În plus, produsele cosmetice destinate exclusiv bărbaţilor – şampoane, creme hidratante – cunosc o perioadă de boom.

PIELEA LA VEDERE: Decupajele şi stilul cu buricul la vedere au fost două din temele care au predominat la New York’s Fashion Week, aşa că piele va fi la vedere în 2013. Fără îndoială, nu trebuie să-ţi arăţi buricul la muncă sau la şcoală, dar poţi fi în trend dacă defilezi cu o bluză sau o rochie fără mâneci.

Forget high heels!FĂRĂ TOCURI: Dacă ai numeroase încălţări cu tocuri cât zgârie-norii, atunci le poţi ascunde în dulap (categoric vor reveni la modă într-o bună zi). Poţi fi sexy şi cu încălţăminte cu talpa plată. La prezentările de modă de la Paris, New York şi Milano – adică acolo unde se dă ora exactă -, creatorii şi-au echipat modelele cu pantofi practici, cu tocuri mici. Care e semnalul? La modă vor fi încălţările comode. Era şi timpul!

VERDE SMARALD: A fost desemnată culoarea anului 2013 de către experţii Pantone, aşa că nu trebuie să ne mire dacă va fi o explozie de smarald în această primăvară. Bărbaţi sau femei, tineri sau vârstnici, tuturor ni se potriveşte smaraldul – nici măcar nuanţa pielii nu contează. Se spune că este culoarea banilor, a speranţei, a creşterii, a unei noi vieţi. Nuanţa specificăPantone Colour of the Year 2013 Emerald bijuteriilor este binevenită după pastelurile şi cele de citrice din primăvara trecută.

DUNGI: De la tricourile în dungi până la costume, acest design va fi una din tendinţele anului în ceea ce priveşte moda. Orientează-te după piese în culoarea anului, verde smarald, sau tipare realizate din materiale diferite precum paiete, şifon, blană sintetică şi piele.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.