Lola's Box

O zi de plajă sau chiar un concediu amânate. Câteva zile de serviciu în care nu poţi îmbrăca ţinutele preferate. Zile de vară în care eşti obligată să apelezi la haine închise la culoare, chiar dacă acestea atrag razele soarelui. Toate acestea din cauza menstruaţie, acea perioadă din lună în care viaţa noastră, a femeilor, este dată peste cap. A venit vremea ca această situaţie să se schimbe.

SoftcupCând a fost creat Softcup, specialiştii au dorit să redea femeilor maximum de libertate în fiecare zi. Pe lângă disconfortul fizic, menstruaţia ne induce şi stresul suplimentar generat de modul în care trebuie să ne revizuim agenda, să ne impunem anumite constrângeri şi să ordonăm activităţile în funcţie de această mică “problemă”.

SoftcupLa lansarea sa în 1996, sub numele Instead, produsul a fost realizat pe baza recomandărilor şi sfaturilor primite din partea unei sportive de performanţă. Practicantă a triatlonului – sport care cuprinde trei discipline (alergare, înot şi ciclism) -, ea dorea un produs cu care să nu aibă grija schimbului de echipament şi să-i confere siguranţa pe care nu i-o dădeau tampoanele si absorbantele. Cum sportivele de înaltă performanţă nu-şi permit să facă pauză atunci când “sunt lovite” de menstruaţie, nici nu este de mirare că nume celebre precum Amanda Beard (multiplă campioană mondială şi olimpică de înot) sau voleibalista italiană Martina Guiggi.

Dar ce este de fapt Softcup? Aşa cum spune şi numele, este o cupă flexibilă, destinată uzului intern, care se plasează în jurul colului uterin şi care colectează – NU ABSOARBE – lichidul menstrual. Este hipoalergenică, nu conţine latex şi, dacă este utilizată corect – conform instrucţiunilor -, este foarte sigură. Dacă te încântă ideea, există şi varianta Softcup reutilizabil, o cupă menstruală durabilă, flexibilă, care poate fi refolosită şi poate fi purtată până la 12 ore.

SoftcupDacă tampoanele sau absorbantele folosite în timpul menstruaţiei pot influenţa activitatea sexuală, Softcup poate fi considerat un susţinător al vieţii amoroase. Prin rolul său colector, Softcup elimină petele nedorite care pot apărea în timpul actului sexual. Şi nici nu vei simţi că în interiorul corpului tău se află şi micuţa cupă.

În România, Softcup se poate cumpăra, momentan, în hipermarketurile Carrefour şi în farmaciile Catena, dar şi online de pe site-ul www.softcup.ro. Preţul recomandat de vânzare este de 29 de lei.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Softcup – cupa-minune pentru femei

  1. Eu am citit prima data despre cupa la Adela Sirghie si mi-am dat seama ca nu mi s-ar potrivi. Sigur, e posibil sa ma insel dar nu stiu daca as fi dispusa s-o testez

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.