Lola's Box

Istoria sacoului începe acum câteva sute de ani, iar evoluţia sa a fost una interesantă şi spectaculoasă. Rezervate iniţial domnilor, diferitele sacouri şi-au făcut loc cu timpul şi în garderoba femeilor, astfel că această piesă poate fi prezentă astăzi într-un dressing comun al cuplului.

De la tinerii care se află încă pe băncile şcolilor până la domnii trecuţi şi de a doua tinereţe, câteva sacouri sunt mereu binevenite pentru ţinuta de zi cu zi. Ales cu atenţie, un sacou poate fi purtat ca piesă de costum, elegant şi chic, dar poţi defila cu el şi la jeans sau chiar bermude. Totul ţine de inspiraţie, de ambianţă, de dress code. Iar sacouri, chiar având o croială masculină, pot purta şi femeile. Din nou: nu trebuie decât să ştii cu ce să-l combini şi cum să-l etalezi.

Indiferent că este vorba de ţinută cu fustă sau cu pantaloni, simpla schimbare a unui sacou masculin duce la modificarea lookului. Poţi trece de la o ţinută casual la una office – sau în sens invers. Pentru aceasta nu trebuie decât să urmezi un sfat: descoperă sacouri pentru barbaţi. Oricând şi oriunde. Şi, mai ales probează-le, lasă-te învăluită de ele, până ce vei descoperi croielile care te avantajează.

În prezent, sunt unele dintre cele mai vândute piese. Pentru că sacouri poartă şi domnii (firesc, nu?), dar şi noi, partenerele lor. La rochii (de exemplu, pe umeri ca o capă), la fuste, la pantaloni – pentru femeile de afaceri este must-have -, chiar şi în combinaţie cu o salopetă. Acest lucru îl datorăm acelor femei care au dat dovadă de mult curaj şi au încălcat eticheta perioadei în care sacoul era apanajul domnilor.

Sacouri bărbăteştiŞi nu numai sacouri am “importat” din ţinutele domnilor, ci şi cămăşile bărbăteşti. Nu de puţine ori am văzut prietene pe care le prindea mai bine o cămaşă masculină decât una de damă. Dar să nu fugim de la subiect. În cea mai simplă formă a lui, un sacou poate fi “aruncat” peste un tricou, alături de o pereche de jeans, şi astfel am rezolvat dilema outfitului pentru o ieşire în oraş cu prietenele. Materialul, croiala, gulerul, pattern – prin variaţia acestor teme, obţinem o multitudine de sacouri diferite. Schimbi piesa, modifici aspectul, care va fi adaptat pentru ceea ce avem nevoie.

Fashion In High Size, sacou

Şi chiar dacă între femei şi bărbaţi există un etern şi fascinant război al sexelor, nu de puţine ori alegem să purtăm sacouri de inspiraţie masculină. Le preferăm pentru confortul extraordinar pe care ni-l oferă, dar şi pentru că noi, femeile, ne simţim şi suntem mai sexy în ţinutele masculine. Începând cu un simplu sacou… Iar dacă îl purtăm pe “al lui”, să avem grijă cu parfumul. 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.