Lola's Box

In vino veritas. Nici că există vorbe mai bine ticluite despre vin atunci când planifici o întâlnire cu prietenii. Şi pentru că este vară, gazda noastră este Rosé Verité.

Ne dorim ca fiecare zi să o trăim cu intensitate, să fim îndrăzneţi şi plin de viaţă. Cu alte cuvinte să avem curajul de a fi mereu noi înşine şi să apreciem oamenii autentici. După ce am traversat această vâltoare, la ceas de seară căutăm un moment de relaxare. Clipe de distracţie cu prietenii şi de companie plăcută. Iar un pahar de vin poate fi acea conexiune care să ne facă să ne simţim bine. Foarte bine. Perfect.

Rosé Verité

Pentru zilele de vară, când soare îşi mai face de cap peste limită şi dogoreşte excesiv, vrem ceva versatil şi proaspăt. Un vin care să fie aşa, dar care să ne încarce de energie. L-am descoperit. Este un rosé demisec, din producţia anului 2015, produs din struguri negri, dar cu distincţia şi îndrăzneala unui Cabernet Sauvignon. Doamnelor şi domnilor, la petrecerile noastre intră în scenă Rosé Verité.

Când m-am întâlnit prima dată cu creaţia Vincon România, ceea ce a atras a fost delicateţea acestui rosé. Delicat şi totuşi îndrăzneţ. Calităţile sale coboară de pe dealurile însorite ale Huşilor, acolo unde strugurii negri au atins maturitatea deplină. Boabele au fost lăsate la macerare pentru puţin timp, dar gustul Rosé Verité îţi rămâne întipărit în mine. Aşa cum rămâne marca de scrisoare. Cât despre aromă… Imaginează-ţi o infuzie de fructe roşii, cireşi şi căpşune foarte coapte. De-li-cios! Deopotrivă adorat de femei şi bărbaţi.

Rosé Verité & food

Aventura Rosé Verité pare şi mai agreabilă când vinul vine şi într-o nouă prezentare. Cu sticlă nouă, de tip conic, şi cu o etichetă premium. Cu îndrăzneală şi eleganţă, pasărea flamingo şi portă unicitatea. Adică acele nuanţe de roz proprii numai ei, dar pe care le regăsim şi în vin. Nu trebuie decât să găsim incidenţa potrivită a luminii prin licoarea aromată.

Rosé Verité – modalitate de servire

Rosé Verité în gheaţă

Vinul se răceşte timp de cel puţin două ore şi jumătate la frigider şi se serveşte la 7-8 grade, în pahar de vin alb, cu picior lung şi bol mediu. Aromele vor fi subliniate de mâncăruri uşoare precum peşte, fructe de mare, salata ori carne de pasăre la grătar. Poate fi asociat şi cu aperitive, terine, humus şi aspic ori savurat cu măsline şi brânzeturi.

Ce spune somelierul

Rosé Verité & somelier

“Văzut dinspre alb spre roşu, Rosé Vérité este prieten de la prânz până la amiază. Privit invers, dinspre roşu spre alb, este prieten cu serile. Fiind tânăr şi sprinten este deosebit de sociabil şi se împrieteneşte lesne cu multe preparate culinare. Este al antreurilor lejere şi al felurilor principale, precum şi al anumitor deserturi. Încrezător în deosebita sa culoare rosé şi în gustul prietenos, are o singură pretenţie: să fie bine răcit, undeva la 7-8 grade Celsius, cât să se aburească paharul şi să se deschidă apetitul.” – Sergiu Nedelea

Mă duc să mai pun câteva sticle de Rosé Verité la rece. Se anunţă o nouă întâlnire cu culoare strălucitoare, întrecută doar de ambiţia aromelor de fructe roşii.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.