Lola's Box

O reţetă pentru Crăciun, care să fie simplă şi uşor de realizat? A fost provocarea pe care Miele ne-a lansat-o şi pe care am acceptat-o cu mare bucurie.

În cei aproape 120 de ani de istorie, Miele şi-a legat numele de domenii diferite, inclusiv biciclete şi motociclete. Însă renumele şi l-a creat pentru electrocasnicele high-end, care dotează bucătării şi case de pe mapamond. Îmi doream foarte mult să am ocazia de “mă juca” într-o bucătărie a brandului german şi iată că Moşu’ mi-a îndeplinit această dorinţă. Aşa că iată-mă în bucătăria complet funcţională din showroomul Miele. Şi nu doar în vizită, ci pentru a pregăti o reţetă de Crăciun.

Ce aş putea pregăti ca să fie uşor de realizat, dar totodată spectaculos pentru masa de Crăciun? Fără să stau prea mult pe gânduri, am ales ruladă de porc. Pentru reţetă aveţi nevoie de:

  • cotlet de porc, cu şorici;
  • bacon (feliat cât mai subţire);
  • caşcaval;
  • castraveţi şi gogoşari muraţi;
  • sare (după gust);
  • cuişoare (pentru decor).

Nu am să vă descriu etapele de pregătire, pentru că puteţi să le vedeţi mai bine în videoul alăturat. Dar vă voi spune câte ceva despre cuptorul folosit. Ei bine, am avut surpriza să descopăr că Miele are un program special pentru… friptură de porc cu şorici crocant. Parca era pregătit pentru reţeta mea. 😊 De mare ajutor este şi consola – în fapt, un termometru -, care se înfige în carne şi al cărei senzor reglează, în funcţie de temperatură, intensitatea de coacere a cuptorului.

După o oră şi jumătate, clopoţelul a sunat, semn că lucrarea mea ajunsese la final. Nu ascund că am avut ceva emoţii, dar care au fost risipite complet la deschiderea cuptorului. Chimia dintre mine şi Miele fusese perfectă, lucru confirmat de gradul de rumenire al şoriciului. Iar orice temere s-a evaporat atunci când am tăiat prima felie.

Dacă încercaţi reţeta, ca garnitură vă recomand un sos de mere, dovleac copt sau cartofi violeţi. Şi, bineînţeles, vă doresc poftă bună!

PS: Acum ştiu ce îmi doresc de la Moş Crăciun. Chiar dacă este cam târziu, ştiu că el poate face minuni. Moşule, dacă nu ştii unde trebuie să mergi, îţi dau eu adresa showroomului Miele.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.