Lola's Box

Razele ultraviolete ne pot crea probleme în orice zi a anului, astfel că protecţia solară trebuie să fie “must” oricând. Şi pentru că vara este momentul când trebuie să acordăm o atenţie sporită îngrijirii pielii, LifeCare a pregătit sfaturi şi produse pentru ca noi să avem parte de un bronz sănătos. Şi să fie şi unul de durată.

De-a lungul sezonului estival ne lovim de două tipuri de ultraviolete: razele UVA îmbătrânesc pielea prematur, iar cele UVB provoacă arsuri. Din acest motiv, recomandarea specialiştilor este ca pielea să fie tratată cu produce cu factor de protecţie de minimum 25. Cele al căror SPF se află sub acest nivel nu protejează decât împotriva razelor UVB.

Aplică factorul de protecţie înainte de a te îmbrăca

Deseori, resursele pentru îngrijirea pielii vin din natură: ulei de argan, ulei de gălbenele, mentă. Pe lângă efectele benefice, oferă şi arome foarte plăcute, motiv pentru care LifeCare le-a includ în gama BIO Kräuter. Ce obţine? Hidratare şi protecţie pentru piele împotriva arsurilor solare, a vântului şi a înţepăturilor de insecte.

Nu aştepta să te îmbraci şi abia apoi să aplici crema cu factor de protecţie unde mai ai loc. Există un motiv foarte întemeiat pentru care crema de protecţie trebuie aplicată înainte de a te îmbrăca. Factorul de protecţie solară are nevoie de cel puţin 20 de minute pentru a intra în piele. În plus, atunci când deja te-ai îmbrăcat şi vrei să aplici crema, nu vei acoperi decât foarte puţine zone ale corpului.
Alege produsul în funcţie de tipul tău de piele
Dacă ai o piele sensibilă, ar trebui să alegi produse cu ingrediente naturale, antiinflamatorii, potrivite pentru un ten sensibil şi o piele cu tentă roşiatică. Uleiul de argan este un ingredient foarte hrănitor pentru persoanele cu piele uscată. Din portofoliul LifeCare poţi alege emulsia de plajă pentru protecţie solară, cu ulei de Argan BIO Kräuter şi SPF 25, potrivită pentru întreaga familie. Uleiul de argan bio ajută la prevenirea arsurilor, îmbătrânirea prematură a pielii şi asigură o bronzare uniformă. Acizii graşi esenţiali Omega3 şi Omega6 regenerează pielea şi intensifică procesul de bronzare.

Machiajul nu protejează

Deseori vedem pe recipientele produselor de make-up că ar avea factor de protecţie. Şi totuşi, nu trebuie să ne bazăm pe asta. Ar trebui aplicate peste 10 straturi de pudră ca să protejeze precum o cremă cu FPS. La fel este şi în cazul fondului de ten. Aplică mereu o cremă cu protecţie solară înainte de orice alt procedeu din ritualul tău de înfrumuseţare.

Ţine cont de valabilitatea produselor

Cu toţii avem o cremă de protecţie rămasă pe etajeră, în baie. Este foarte important ca soluţia pe care o folosim să fie “proaspătă”. Ingredientele active din acest tip de creme îşi pot pierde din proprietăţi odată cu trecerea timpului.

Uită de buzele crăpate

Soarele, vântul şi lipsa hidratării pot avea efecte dăunătoare pentru buze, iar multe femei nu acordă atenţie acestui fapt. Un balsam de buze protector cu gălbenele BIO Kräuter hidratează şi calmează, diminuând şi eventualele iritaţii cu ajutorul uleiului de gălbenele. Pe de altă parte, uleiul de măsline hrăneşte şi redă buzelor aspectul natural. Iar mirosul plăcut transformă menţinerea sănătăţii într-o plăcere zilnică.

Obligatoriu: protecţia de după plajă

După plajă, pielea are nevoie de hidratare şi de o îngrijire adecvată pentru a evita mâncărimile, roşeaţa sau senzaţia neplăcută de piele arsă de soare. Gelul pentru calmarea iritațiilor cu mentă BIO Kräuter revigorează, relaxează şi calmează pielea înroşită, arsă de soare, precum şi pielea care prezintă iritaţii rezultate în urma înţepăturilor de insecte, plante iritante şi mici zgârieturi. Menta bio din componenţă tonifică musculatura, stimulează circulaţia sanguină periferică şi are proprietăţi astringente.

Cel puţin în privinţa gelului cu mentă de la LifeCare, pot depune mărturie că cineva din casă îl foloseşte cu spor de când am venit de la mare. Să nu credeţi că nu a folosit creme de protecţie, dar pentru unii… GHINION. 😊

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.