Lola's Box

Dacă nu ai mai văzut de mult o comedie de zile mari, la care să râzi pe cinste, atunci îţi fac o recomandare pentru week-end: St Vincent. Îl vei vedea pe Bill Murray într-unul dintre cele mai bune roluri ale sale.

St Vincent, posterTed Melfi, pentru care St Vincent reprezintă debutul ca regizor şi scenarist, a pus în scenă povestea prieteniei neobişnuite – pe alocuri ciudată – dintre Vincent, un veteran al Războiului din Vietnam care mereu crede că le ştie pe toate şi are dreptate, şi Oliver, un puşti de 12 ani care se mută împreună cu mama lui în casa de alături. Aproape că fiecare dintre noi a experimentat acest gen de story, cu un “St Vincent” mult mai în vârstă care ne-a fost cel mai bun prieten la un moment dat.

St Vincent, Bill Murray & Jaeden LieberherŞi prietenia dintre Vincent şi Oliver se leagă tot din nevoia continuă de bani a bătrânului, cauzată de apetenţa pentru alcool şi pasiunea bolnavă pentru pariuri. Iar cea care plăteşte este Maggie (interpretată de Melissa McCarthy), o mamă singură care se mută în Brooklyn şi care, pentru a compensa bugetul familiei, este obligată să lucreze deseori peste program.

St Vincent, Melissa McCarthy & Jaeden Lieberher & Naomi WattsSpre disperarea lui Maggie, Oliver primeşte numeroase lecţii de viaţă de la Vincent, despre care se poate spune orice, dar nu că este un sfânt. Astfel, puştiul învaţă să mănânce orice, merge într-un bar şi la curse de cai (ba chiar pariază şi câştigă), învaţă să se bată şi descoperă că Daka (Naomi Watts) este “o doamnă a nopţii” – în fapt, nu era decât o dansatoare de striptease, care “călcase pe bec”. În cele din urmă, puştiul este cel care descoperă sufletul frumos al lui Vincent şi drama prin care trece şi care l-a transformat în timp.

This slideshow requires JavaScript.

Distribuit de Forum Film România, St Vincent a avut premiera pe 5 decembrie. Cu un buget estimat la aproximativ 13 milioane de dolari, filmul a avut, până acum, încasări de peste trei ori mai mari. Aşa că poate fi şi acesta un motiv să mergeţi să-l vedeţi. Dar, fără îndoială, vă veţi distra pe cinste şi vă va impresiona prestaţia lui Bill Murray. A, pardon: St Vincent.

Ştiaţi că…
► Pentru rolul Daka, Naomi Watts a învăţat accentul rusesc urmărind videoclipuri pe YouTube şi frecventând un spa rusesc, unde a urmărit manierele şi dialectul specifice “Maicăi Rusia”.
 Unul din producătorii executivi ai filmului este Don Cheadle (nominalizat la Oscar în 2004, pentru Hotel Rwand). El a fost cel de-al doilea actor care l-a interpretat pe James Rhodes în franciza Iron Man. Primul a fost Terrance Howard, cel care joacă rolul Zucko (intermediarul unor mafioţi) în St Vincent.

This slideshow requires JavaScript.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.