Lola's Box

Dacă vrei să scapi de căldura de afară, să te destinzi, ba chiar să te amuzi copios, atunci îţi recomand un film (pentru cei mari şi) cei mici: Casa Magicianului.

Casa MagicianuluiFilmul de animaţie, care merită să-l vezi în format 3D, este realizat de Ben Stassen şi Jeremy Degruson. Povestea este centrată în jurul unei pisici abandonată de stăpânii săi şi care, de teama unei furtuni, îşi caută un nou adăpost, dar ajunge în cea mai ciudată casă pe care ţi-o poţi imagina. Locuinţa aparţine unui bătrân magician, alături de care “trăiesc” numeroase automate şi maşinării specifice meseriei sale.

Casa MagicianuluiDacă bătrânul magician îl primeşte cu braţele deschise şi-l botează Thunder, pisoiul nu este privit cu ochi buni de Jack Rabbit şi Maggie Mouse, cei care îşi simt ameninţată poziţia de favoriţi în activitatea de magician a lui Lawrence. Şi de aici să te ţii combinaţii pentru a-l elimina pe Tunet din schemă. Pe lângă faptul că pisoiul trebuie să-şi câştige locul în casă, el trebuie să contribuie şi la planul de a-l face pe Mike (nepotul magicianului) să nu vândă casa – doar este un faimos agent imobiliar.

Casa MagicianuluiMerită să mergeţi să-l vedeţi. Dacă nu aveţi copii, veţi descoperi că spiritul copilăriei încă mai este prezent în voi. Mie mi-a plăcut şi prin prisma faptului că filmul de animaţie este realizat de un studio care nu este nici Disney, nici Pixar, nici Dreamworks, marile companii care dispun de bugete aproape nelimitate şi care îşi permit să angajeze cei mai buni specialişti în animaţie. “The House Of Magic” are un stil unic, cu urmăriri la persoana I – asemenea unui joc video -, care beneficiază şi de efectele 3D. Odată ce te-ai obişnuit cu stilul animaţiei, Casa Magicianului devine o călătorie de neuitat.

This slideshow requires JavaScript.

Concluzia? După ce vezi Casa Magicianului, vei avea sentimentul că ai trăit o poveste clasică de “noapte bună”: uneori îţi dă impresia că ai mai văzut aşa ceva de mii de ori, dar îţi transmite o magie deopotrivă confortabilă şi familiară – te va face să te simţi ca acasă, oriunde ai fi.

credit foto: nWave & CineForum

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Recomandare de week-end: Casa Magicianului

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.