Lola's Box

În fiecare an, specialiştii ne oferă sfaturi preţioase pentru ca pielea noastră să nu aibă de suferit din întâlnirea cu razele soarelui. Cu toate acestea, sunt destule persoane care ignoră recomandările, apoi se plâng că s-au ars. Pentru că soarele va fi tot mai prezent deasupra noastră, Bottega Verde ne oferă un nou instructaj cu ce să facem şi ce să nu facem în relaţia noastră cu celebrul astru.

De-a lungul ultimilor 40 de ani, incidenţa cancerului de piele s-a dublat, iar rata anuală de creştere este în jur de 3%. Şi totuşi… Sunt multe persoane care activează “ignore” atunci când vine vorba de sfaturile de specialitate privind protecţia solară. Dar cu toţii ne dorim un bronz frumos şi sănătos, care să evidenţieze frumuseţea şi strălucirea pielii. Pentru aceasta avem nevoie de produse SPF care îngrijesc pielea expusă la soare, iar Bottega Verde ne-a pregătit “arsenalul” de rigoare, dar şi sfaturi preţioase.

Fiind vorba de cosmetice naturale, produsele Bottega Verde oferă protecţie ridicată şi, atunci când sunt aplicate pe piele, acţionează precum nişte veritabile tratamente de înfrumuseţare. Cu toate acestea, odată cu expunerea la primele raze de soare, ne confruntăm cu probleme, aşa că specialiştii ne recomandă…

Nu aplici suficientă protecţie solară

Produsele pe bază de minerale – oxid de zinc, dioxid de titan – sunt mai groase în aparenţă, aşa că oamenii cred deseori că aplică suficientă soluţie, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Fundaţiile de cancer de piele recomandă aplicarea soluţiei la fiecare două ore. Astfel, pe parcursul unei zile de plajă, putem consuma şi jumătate de recipient.

Alege produse cu ingrediente naturale

“Alege protecţie solară pe bază de ingrediente naturale. BottegaVerde.ro oferă o gamă variată de produse cu FPS, fără parabeni şi formaldehidă. Încearcă protecţie solară – laptele spray cu protecţie, antioxidant, cu extract de lemn dulce şi petale de floarea soarelui SPF 50. Conţine ingrediente naturale active, de înaltă performanţă: extractul de lemn dulce are o acţiune antioxidantă, de calmare şi de protecţie împotriva razelor UV”, explică Andreea Haş, makeup artist BottegaVerde.

FPS ridicat pentru ten

În special vara, ritualul zilnic trebuie să includă şi un produs cu protecţie ridicată. În general, folosim creme cu protecţie solară doar când mergem la plajă, însă soarele este la fel de puternic şi în oraş. Pentru ten se poate miza pe protecţie solară – crema de faţă, antioxidantă, de protecţie, pentru pielea sensibilă şi delicată, cu MAXnolia şi ulei de argan SPF 50. Este uşor de aplicat, se absoarbe rapid în piele şi protejează tenul pe lungă durată.

Nu folosiţi soluţii FPS expirate

Dacă nu sunt deschise, cremele de protecţie ţin până la doi ani. Dar, odată desigilate, trebuie consumate în decurs de câteva luni – de obicei, 6-12 luni. Şi pentru ca termenul de valabilitate să nu se scurteze, este recomandat să fie păstrate în condiţii bune – nu sub soare, nu în căldură.

FPS mai scăzut pentru cremele hidratante

Protecţia din aceste creme nu durează toată ziua şi nu se recomandă să se utilizeze la plajă. Dacă preferaţi un lapte hidratant cu SPF, specialiştii BottegaVerde.ro ne recomandă protecţie solară – lapte hidratant, cu extract de citrice şi aloe vera – protecţie medie SPF 30, rezistent la apă. Hidratează pielea şi o protejează împotriva radiaţiilor UV, chiar şi în apă.

Nu neglijaţi părul

De cele mai multe ori, părul este mai expus decât pielea la razele soarelui. Astfel, devine uscat şi se degradează, motiv pentru care podoaba capilară are şi ea nevoie de protecţie pe timpul verii. Că doar există produse cu FPS şi pentru păr:

  • protecţie solară – cremă balsam pentru luminozitate, cu ulei din nucă de cocos şi extract de lime;
  • protecţie solară – şampon mătăsos şi de protecţie, cu proteine de grâu şi filtru UV;
  • protecţie solară – ser pentru definirea părului, cu lapte de cocos şi extract de lime.

Ce spun specialiştii The.FAM.: “Ieşind în soare fără a folosi protecţie UV, riscaţi estomparea culorii părului din cauza oxidării, a lipsei de umiditate şi a stresului general. Pe termen scurt, veţi observa că părul începe să se usuce şi să devină deshidratat, iar pe termen lung putem vorbi chiar de îmbătrânirea prematură a părului, care se traduce prin reducerea volumului. Vara aduce vânt, clor şi apă sărată, care produc radicali liberi ce atacă fibrele de păr, creând un aspect general înţepător şi fragil.”

Aşa că, vara aceasta – şi nu numai -, nu trebuie decât să urmăm filosofia Bottega Verde şi să fim în armonie cu natura. Bineînţeles, totul urmând a fi în favoarea şi pentru sănătatea noastră.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.