Lola's Box

Pentru fiecare sezon, marile branduri de cosmetice ne propun teme dintre cele mai diverse şi mai interesante. MAC Cosmetics a construit un întreg concept prin care machiajele să pună în evidenţă, mai presus de orice altceva, frumuseţea femeilor.

MAC Cosmetics tendinţe FW15De ce este definită frumuseţea în prezent? Greu de spus, mai ales că orice discuţie, tendinţele sunt mereu schimbătoare, iar adevărata artă a machiajului extinde propunerile şi este deschisă spre opţiuni interesante. Dar putem sărbători frumuseţea prin make-up? Ei bine, din punctul de vedere MAC Cosmetics, răspunsul este “DA” şi este unul cât se poate de ferm.

MAC Cosmetics tendinţe FW15Cele mai noi tendinţe pentru stagiunea toamnă-iarnă 2015 au fost prezentat, în avanpremieră pentru România, de Netta Szekely şi Alexandra Spyrydopolou, make-up artişti MAC Cosmetics. Prima concluzie pe care o putem trage este că nu există o estetică unanimă pentru sezonul toamnă-iarnă: mijloacele şi efectele machiajelor sunt dintre cele mai diverse, iar energia şi inspiraţia make-up artiştilor se regăsesc în cele mai variate epoci, atitudini şi tehnici artistice.

MAC Cosmetics tendinţe FW15Practic, pentru sezonul toamnă-iarnă 2015 asistăm la un joc al contrastelor – între edgy şi soft în ceea ce priveşte atitudinea, culoarea, textura şi tehnica -, iar propunerile de make-up sunt pe cât de puternice, dinamice şi creative, pe atât de contrastante. Sezonul este unul al extremelor, deopotrivă întunecat şi foarte luminos, în care machiajul este puternic influenţat de accente anarhice, dar şi de unele romantice, luminoase.

MAC Cosmetics tendinţe FW15Cu alte cuvinte, după sezoane în care laitmotivul a constat în variaţiuni pe tema unui look natural, acum artiştii reconsideră şi reinventează frumuseţea clasică. Dar, în această situaţie, putem insufla un aer proaspăt culorii negru? Se pare că da, iar propunerea specialiştilor MAC Cosmetics este combinarea stilurilor punk şi Victorian cu eleganţa stilului couture.

MAC Cosmetics tendinţe FW15Direcţiile estetice majore MAC Cosmetics

  • Beautiful and Damned propune o viziune modernă asupra feminităţii, prin îmbinarea eleganţei cu o atitudine rebelă ce reiese din jocul extremelor şi al accentelor edgy.
  • Strenght of Beauty pune accentul pe evidenţierea trăsăturilor printr-un machiaj subtil, voit simplificat, dar nu lipsit de sofisticare – blush delicat, pudra bronzantă, sprâncene drepte şi mascara, toate aplicate într-o manieră modernă.

MAC Cosmetics tendinţe FW15

  • Love Worn propune jocul cu diverse nuanţe erotice de gri, oferind o abordare contemporană smokey eyes. Machiajul “purtat”, “imperfect” nu mai este încadrat în categoria “erorilor”, ci este privit drept elegant, plin de personalitate. Machiajul devine visceral şi vorbeşte despre femeia care îl poartă, spune povestea ei.
  • Red 70′s propune mai multe variante de a purta ruj roşu – de la roşul cărămiziu până la nuanţa coniacului vechi – şi mizează pe un amestec de eleganţă clasică şi nonşalantă, de modernitate opusă perfecţiunii hollywoodiene, cu aer de Woodstock mai degrabă.

Ca o concluzie, machiajul sezonului toamnă-iarnă 2015 trebuie să poarte amprenta personală pentru că, în viziunea MAC Cosmetics, frumuseţea înseamnă individualitate. Dar, ca să fim corecte, nu ne displac propunerile MAC Cosmetics. 🙂

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Propunerile MAC Cosmetics pentru toamnă-iarnă 2015: frumuseţea înseamnă diversitate

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.